FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na osječkom sveučilištu upisana 4592 studenta

OSIJEK,20. rujna(Hina) - Nakon provedenih razredbenih ispita i upisa u1. i 2. upisnom roku, na prvu godinu sveučilišnih i stručnih studijaosječkoga Sveučilišta "Josipa Jurja Strossmayera" upisano je 4592studenata, istaknuto je danas na sjednici sveučilišnog Senata.
OSIJEK,20. rujna(Hina) - Nakon provedenih razredbenih ispita i upisa u 1. i 2. upisnom roku, na prvu godinu sveučilišnih i stručnih studija osječkoga Sveučilišta "Josipa Jurja Strossmayera" upisano je 4592 studenata, istaknuto je danas na sjednici sveučilišnog Senata.

Od dosad upisana 4592 studenta 2251 je za studij uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, 1413 za studij uz plaćanje te 928 izvanrednih studenata, kazala je prorektorica Sveučilišta dr. Draženka Jurković.

Na prvom upisnom roku za studij u prvu godinu studija ukupno je upisano 2997 studenata, dok ih je 1595 upisano na drugome upisnom roku.

Nakon drugog upisnog roka na sveučilišnim i stručnim studijima ostalo je ukupno još 947 slobodnih mjesta, od kojih 38 uz potporu resornoga Ministarstva, 398 mjesta za studij uz plaćanje, 80 mjesta za studente strane državljane i 431 mjesto za izvanredne studente.

Slobodnih mjesta za studiranje u Osijeku ostalo je na Strojarskom, Poljoprivrednom, Ekonomskom, Elektrotehničkom Prehrambeno-tehnološkom, Filozofskom, Pravnom fakultetu te Odjelu za matematiku.

Senat osječkog Sveučilišta zaključio je kako će programom kapitalnih ulaganja za izgradnju i obnovu Sveučilišta u ovoj godini, za obnovu i opremanje sveučilišnih objekata ukupno biti utrošeno 32,7 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙