FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U MINISTARSTVU PRAVOSUĐA SASTANAK O REGULIRANJU visine kamata

ZAGREB, 16. rujna 2004. (Hina) - Prijedlog izmjena i dopuna Zakona oobveznim odnosima u vezi sa zakonskim reguliranjem visine kamatnestope bile su tema današnjega sastanka ministrice pravosuđa VesneŠkare Ožbolte s predstavnicima Hrvatske udruge banaka (HUB) ičlanovima radne skupine za izradu predloženih zakonskih izmjena,priopćeno je iz Ministarstva.
ZAGREB, 16. rujna 2004. (Hina) - Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o obveznim odnosima u vezi sa zakonskim reguliranjem visine kamatne stope bile su tema današnjega sastanka ministrice pravosuđa Vesne Škare Ožbolte s predstavnicima Hrvatske udruge banaka (HUB) i članovima radne skupine za izradu predloženih zakonskih izmjena, priopćeno je iz Ministarstva.

"Zajednička je ocjena da osnovni problem predstavlja definiranje bazne stope za utvrđivanje tržišnih kamata", stoji u priopćenju.

Dodaje se da su predstavnici HUB-a naglasili da u EU postoji eskontna kamatna stopa koja regulira financijsko tržište dok u Hrvatskoj bazna ili eskontna stopa ne funkcionira na tržištu i predstavlja amo administrativnu kategoriju.

Na sastanku je postignut dogovor da će predstavnici HUB-a radnoj skupini dati pisani prijedlog reguliranja kamatnih stopa, vodeći računa o usklađenosti sa smjernicama Europske unije, ali i tržišnim aspektima utvrđivanja kamata.

U cilju konačne pripreme prijedloga zakona o obveznim odnosima u dijelu koji se odnosi na zakonsko reguliranje visine kamatnih stopa, u Ministarstvu pravosuđa bit će sazvan novi radni sastanak, kojem će uz članove radne grupe i predstavnike HUB-a nazočiti predstavnici Hrvatske narodne banke i Ministarstva financija, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙