FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MINISTARSTVO FINANCIJA I HNB O NEKIM ZAKONSKIM PRIJEDLOZIMA

ZAGREB, 16. rujna 2004. (Hina) - Predstavnici Ministarstva financija iHrvatske narodne banke na današnjem su sastanku postigli visok stupanjsuglasnosti stavova o nekoliko prijedloga zakona, a HNB podržavastavove Ministarstva financija, priopćeno je danas iz togMinistarstva.
ZAGREB, 16. rujna 2004. (Hina) - Predstavnici Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke na današnjem su sastanku postigli visok stupanj suglasnosti stavova o nekoliko prijedloga zakona, a HNB podržava stavove Ministarstva financija, priopćeno je danas iz tog Ministarstva.

"U vezi Nacrta prijedloga Zakona o obveznim odnosima istaknuto je da načelno valja pozdraviti projekt, ali voditi računa o odredbama Zakona o kamatama koji je stupio na snagu 20. srpnja 2004. godine, a koji kao poseban zakon regulira institute maksimalne ugovorene kamatne stope te pitanje zatezne kamate", navodi se u priopćenju s današnjeg sastanka.

Na tom su sastanku predstavnici Ministarstva, predvođeni ministrom Ivanom Šukerom, i predstavnici HNB-a, predvođeni guvernerom Željkom Rohatinskim, razgovarali o aktualnostima u radu dviju institucija.

Razgovaralo se o Nacrtu prijedloga zakona o obveznim odnosima, i prijedlogu izmjena i dopuna Ovršnog zakona, kojih je nositelj Ministarstvo pravosuđa, te Prijedlogu zakona o osiguranju depozita i operacijama na otvorenom tržištu.

Na sastanku su, kako se navodi, još jednom razmotrene i usuglašene pojedine odredbe Prijedloga zakona o osiguranju depozita.

Taj je zakonski prijedlog rezultat rada Radne skupine sastavljene od predstavnika Hrvatske udruge banaka, udruženja banaka i ostalih financijskih institucija pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka, Hrvatske narodne banke, Ministarstva pravosuđa, Ministarstva europskih integracija i Ministarstva financija.

Kako se navodi u priopćenju, istaknuto je kako je u izradi navedenog Prijedloga zakona prihvaćena većina prijedloga predstavnika banaka, a prijedlog bi do 30. rujna ove godine, sukladno Nacionalnom programu Republike Hrvatske za pridruživanje Europskoj uniji, trebao biti upućen u Vladinu proceduru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙