FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MINGORP POZIVA ŽUPANIJE ZA PROJEKT "NOVE TEHNOLOGIJE"

ZAGREB, 16. rujna 2004. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva, rada ipoduzetništva javnim je pozivom danas pozvalo županije da se uključe uprojekt "Nove tehnologije", kojim se subvencioniraju kamate za kreditepoduzetnicima, doznaje se iz Ministarstva.
ZAGREB, 16. rujna 2004. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva javnim je pozivom danas pozvalo županije da se uključe u projekt "Nove tehnologije", kojim se subvencioniraju kamate za kredite poduzetnicima, doznaje se iz Ministarstva.

Na javni poziv, kako stoji, mogu se javiti samo županije, a realizacija kredita obavljat će se u suradnji s bankama.

Korisnici kredita s tom subvencijom su pravne osobe u 100 posto privatnom vlasništvu hrvatskih državljana i to obrti, mala i srednja trgovačka društva, zadruge i ustanove.

Kreditne linije namijenjene su za uvođenje nove tehnologije u proizvodne djelatnosti, odnosno za novu opremu, tehnološke postupke, instrumentarij i otkup inovacija.

Ministarstvo će subvencionirati kamate u iznosu od 2 postotna poena, a isti iznos kamata subvencionirat će i jedinice područne/regionalne samuprave.

Rok otplate kredita je do 10 godina uz poček od najviše 2 godine, dok su instrumenti osiguranja hipoteka i državno jamstvo, odnosno jamstvo Hrvatske agencije za malo gospodarstvo.

Realizacija kredita bit će posredstvom 14 banaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙