FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Globtour Ljubljana o dugovanjima hrvatskim hotelijerima

ZAGREB, 15. rujna 2004. (Hina) - Lubljanska turistička tvrtka Globtournema namjeru hrvatskim hotelijerima podmiriti dugovanja svoje propaletvrtke-kćeri Globtour Prag od oko 300 tisuća eura, ali je spremna nanastavak suradnje kroz veću promociju njihove ponude na slovenskomtržištu, snižavanje svoje provizije pri dovođenju slovenskih gostiju uhotele i slično.
ZAGREB, 15. rujna 2004. (Hina) - Lubljanska turistička tvrtka Globtour nema namjeru hrvatskim hotelijerima podmiriti dugovanja svoje propale tvrtke-kćeri Globtour Prag od oko 300 tisuća eura, ali je spremna na nastavak suradnje kroz veću promociju njihove ponude na slovenskom tržištu, snižavanje svoje provizije pri dovođenju slovenskih gostiju u hotele i slično.

Kazala je to na današnjoj konferenciji za novinare u Zagrebu predsjednica Uprave ljubljanskog Globtoura Mateja Kunc, dodavši da su Hrvatskoj udruzi hotelijera i restoratera (HUH) prošloga tjedna uputili dopis s prijedlozima za rješavanjem te situacije.

Iz HUH-a pak nisu pristali na te prijedloge, što je i potvrđeno u toj udruzi, nego su osnovali radnu grupu za dalje pregovore, uz napomenu da će, ako ne bude zadovoljavajućih rezultata, svojim članicama preporučiti prekid odnosa s ljubljanskim Globtourom.

Iako Kunc danas nije mogla kazati kada bi pregovori mogli početi, jer će to ovisiti i o radnoj grupi HUH-a, dodala je kako Globtour Ljubljana očekuje da će u njima prevladati poslovni argumenti i iznalaženje kompromisa koji će zadovoljiti obje strane.

Posebno je istaknula da ljubljanska tvrtka ne snosi nikakavu odgovornost za poslovanje, pa ni za dugovanja praškog Globtoura, koji je početkom ovoga mjeseca objavio bankrot, jer je djelovao kao samostalni poslovni subjekt (d.o.o.).

Kunc je dodala da su praški Globtour preuzeli u jesen 2003., te da je ta tvrtka već bila u teškoćama. Iako su je pokušali, kako kaže, sanirati sa 1,1 milijunom eura, od čega je oko 900 tisuća eura otišlo na dugovanja hrvatskim hotelijerima iz prošlih sezona, nisu je uspjeli spasiti od bankrota.

Do 1. rujna ove godine preko ljubljanskog Globtoura u Hrvatsku je došlo 21.385 slovenskih gostiju, što je, po riječima Kunc, 128 posto više nego u istom lanjskom vremenu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙