FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: SPOR OKO VLASNIŠTVA NAD HOTELIMA ODVRAĆA STRANE ULAGAČE OD HRVATSKE

ZAGREB, 7. rujna 2004. (Hina) - Nakon procvata hrvatskog turizma nekistari vlasnici pokušavaju se domoći imovine koja je u međuvremenuprodana uglavnom strancima, bilježi njemačka agencija DPA.
ZAGREB, 7. rujna 2004. (Hina) - Nakon procvata hrvatskog turizma neki stari vlasnici pokušavaju se domoći imovine koja je u međuvremenu prodana uglavnom strancima, bilježi njemačka agencija DPA.

Austrijski hotelijer Wilfried Holleis uredio je na zapuštenom otoku Katarini kod Rovinja raskošan i redovito rasprodan hotelski kompleks da bi stari vlasnik, mjesna tvornica duhana, zatražio povrat zemljišta, prenosi agencija.

"Strahovali smo čak za njegov život i molili ga da prekine sa svim tim", opisuju za DPA Holleisovi roditelji, i sami poznati hotelijeri iz austrijskog gradića Zell am See, "često osjetljivu situaciju" oko Katarine.

Nakon višegodišnjih sukoba, potvrđena su prava njihovog sina, u prilog kojem se u spor uključio čak i vrh austrijske države i vlade, napominje njemačka agencija.

Spor poznate hotelijerske obitelji Falkensteiner iz Južnog Tirola i starog vlasnika hotelskog kompleksa "Borik" već je godinama na razmatranju u Hrvatskom fondu za privatizaciju, napominje DPA, upozoravajući da njegove konzekvence "nisu samo pravne već ponajprije gospodarske".

Naime, hrvatski je turizam "teško uzdrman komunističkim nemarom i ratom" pa se bez velikih financijskih injekcija iz inozemstva ne bi u dogledno vrijeme mogao oporaviti, tumači agencija.

Strani će pak ulagači doći u Hrvatsku samo ako mogu očekivati pravnu sigurnost svog novog vlasništva, upozorava agencija, dodajući da sporni slučajevi ostaju neriješeni sve do konačne odluke Hrvatskog fonda za privatizaciju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙