FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Drvoprerađivači te hotelijeri na "Otvorenom Danu Korduna"

KARLOVAC, 2. rujna 2004. (Hina) - Gospodarsko-interesno udruženje"Croatiadrvo" inzistirat će da Vlada pokrene pokrene procedurudonošenja zakonskog teksta o trgovačkim klasama u prometu sirovimdrvom, jer je, tvrde, "korupcije i malverzacija puno".
KARLOVAC, 2. rujna 2004. (Hina) - Gospodarsko-interesno udruženje "Croatiadrvo" inzistirat će da Vlada pokrene pokrene proceduru donošenja zakonskog teksta o trgovačkim klasama u prometu sirovim drvom, jer je, tvrde, "korupcije i malverzacija puno".

Drže da se "Strategija razvoja industrijske prerade drva i papira", koju je Vlada donijela 4. kolovoza ove godine, a od koje se puno očekivalo u sređivanju odnosa, počinje primjenjivati samo u segmentu deregulacije cijena, znači poskupljenja sirovine (Uredba o izmjeni uredbe o izravnim mjerama kontrole cijena).

Direktor Croatiadrva Ferdinand Laufer drži da će "tek kad se implementiraju instrumenti i mjere koji bi rezultirali izvozom finalnih proizvoda od drva, kao što su mjere subvencija, unapređenje marketinga, dizajna i razvoj proizvoda, kada se na novi način regulira odnos industrije i energetskog sektora i drugo, biti prihvatljivo da Hrvatske šume autonomno određuju cijenu sirovina".

Predsjednik Nadzornog odbora Ivan Slamić najavio je za ponedjeljak u Hrvatskoj gospodarskoj komori sastanak strukovnog udruženja industrije i sindikalnih udruga o pokretanju rasprave o Strategiji kako bi se spriječilo povećanje cijena sirovine prije nego Strategija zaživi i u drugim segmentima.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević podsjeća da je do rata Hrvatska držala nevjerojatnih 12 posto tržišta stolica SAD-a, a sada ništa. "Hrvatski hrast kao najbolji hrast na svijetu mora iz Hrvatske izaći kao visokokvalitetan finaliziran proizvod, a ako ne izađe, onda je to društvena šteta", rekao je Vidošević.

Anđelko Leko, član Predsjedništva Hrvatske udruge hotelijera i restoratera, rekao je da se na današnjoj sjednici raspravljalo i o nultoj toleranciji alkohola u krvi vozača i zaključilo da se protiv takve odredbe treba boriti, jer je za razvoj turizma štetna, a ni sigurnosti u prometu neće bitno doprinijeti.

Otvoreni dan Korduna, tvrtke za proizvodnju alata za drvoprerađivačku industriju i inox pribor za jelo i posuđe za ugostiteljstvo, te službenih ploča s kategorizacijom smještajnih turističkih kapaciteta, održan je šesti put.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙