FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Praška agencija ljubljanskog "Globtoura" otišla u stečaj

LJUBLJANA,6. rujna(Hina) - Praška agencija "Globtour", koju je osnovalaistoimena turistička tvrtka iz Ljubljane, bankrotirala je krajemprošlog tjedna zbog starih dugovanja i nakon što joj je matičnaslovenska tvrtka odbila po drugi put u manje od mjesec danafinancijski pomoći.
LJUBLJANA,6. rujna(Hina) - Praška agencija "Globtour", koju je osnovala istoimena turistička tvrtka iz Ljubljane, bankrotirala je krajem prošlog tjedna zbog starih dugovanja i nakon što joj je matična slovenska tvrtka odbila po drugi put u manje od mjesec dana financijski pomoći.

Kako u ponedjeljak piše slovenski tisak, zbog bankrota agencije koja se uglavnom bavila organizacijom putovanja u Dalmaciju dosta je njenih klijenata "silom prilika" ostalo u hrvatskim hotelima, a s čeških aerodroma vratilo se kući više skupina turista koji su čekali na odlazak na odmor.

Slom agencije sa "slovenskim korijenima" izazvao je u Češkoj, gdje se njeguje kult ljetovanja i turističkih putovanja, mnogo uzbuđenja i negodovanja, jer se dogodio na kraju sezone i pogodio više stotina klijenata agencije kod koje su se prvi znakovi platne nesposobnosti počeli pokazivati početkom ove godine, navodi ljubljanski dnevni list "Dnevnik".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙