FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PRIHVAĆENE TRI ŽALBE NA PRESUDU UBOJICI ANNE LINDH

STOCKHOLM, 13. rujna 2004. (Hina/Reuters) Švedski je Vrhovni sud uponedjeljak prihvatio tri žalbe na presudu Mihajlu Mihajloviću (26),osuđenom na psihijatrijsko liječenje zbog ubojstva švedske ministricevanjskih poslova Anne Lindh u rujnu prošle godine.
STOCKHOLM, 13. rujna 2004. (Hina/Reuters) Švedski je Vrhovni sud u ponedjeljak prihvatio tri žalbe na presudu Mihajlu Mihajloviću (26), osuđenom na psihijatrijsko liječenje zbog ubojstva švedske ministrice vanjskih poslova Anne Lindh u rujnu prošle godine.

Vrhovni sud je prihvatio žalbe djece pokojne švedske ministrice i tužiteljstva, te žalbu odvjetnika njezinog ubojice.

Mihajlović (26) je osuđen za ubojstvo Anne Lindh u ožujku, ali je prije dva mjeseca Vrhovni sud odbacio presudu doživotnog zatvora kazavši da je on bio mentalno bolestan kada je Lindh izbo nožem u trgovačkom centru u Stockholmu u rujnu 2003. godine.

Obitelj Lindh i državni tužitelji bore se za oštriju kaznu dok Mihajlovićevi branitelji traže da se presuda prema kojoj je on kriv odbaci, jer je bio mentalno bolestan i nesposoban za zločin s predumišljajem.

"Postoje tri različite žalbe - od javnog tužitelja, Mihajlovića i djece Anne Lindh - što nas je navelo da donesemo odluku o novom saslušanju", kazala je Ulrika Ihrfelt sa Vrhovnog suda. Saslušanje će se održati na jesen, dodala je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙