FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OSAM GODINA ZATVORA ZBOG UBOJSTVA NA PARKIRALIŠTU U SESVETAMA

ZAGREB, 9. rujna 2004. (Hina) - Na osam godina zatvora zbogprošlogodišnjeg ubojstva Anđelka Bulčića na parkiralištu tvrtke TCVigo u Sesvetama danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćnoosuđen Goran Vidoš (22).
ZAGREB, 9. rujna 2004. (Hina) - Na osam godina zatvora zbog prošlogodišnjeg ubojstva Anđelka Bulčića na parkiralištu tvrtke TC Vigo u Sesvetama danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen Goran Vidoš (22).

Sudsko vijeće kojim je predsjedala sutkinja Erna Dražančić proglasilo je Vidoša krivim za ubojstvo Anđelka Bulčića u kojega je 26. studenoga iz pištolja ispalio tri hica.

Prije ubojstva njih dvojica su se posvađala i potukla zbog nestanak registarskih tablica s jeepa u kojem se dovezao Bulčić, a koje je, po ocijeni sudskog vijeća, skinuo Vidoš.

Vijeće je zaključilo da je ubijeni započeo s fizičkim sukobom, no da je tučnjavu isprovocirao Vidoš te je zbog toga odbacilo njegovu tezu o nužnoj obrani.

Kao nevjerodostojna odbačena su i svjedočenja roditelja optuženog Vidoša te dio njegove obrane u kojem je opisao kako je došlo do pucanja iz pištolja.

Sutkinja je ustvrdila da je optuženi pucao s namjerom da ubije, a njegovu dosadašnju neosuđivanost, mladost te razdraženost i uzrujanost u trenutku ubojstva uzela mu je kao olakotnu okolnost kod izricanja presude.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙