FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: Ivan Bulj udaljen iz sudnice u tijeku suđenja za silovanje i ubojstvo maloljetnice

SPLIT, 3. rujna 2004. (Hina) - U nastavku suđenja rođacima Ivanu (41) iPavlu (48) Bulju iz Sinja, optuženima za silovanje i ubojstvomalodobne Anđele Bešlić, prvooptuženi Ivan Bulj udaljen je iz sudnicenakon što je u tijeku svjedočenja zapovjednika sinjske policije TončaBešlića izgubio nadzor nad sobom, potvrdio je predsjednik Sudskogvijeća Zoran Matulović.
SPLIT, 3. rujna 2004. (Hina) - U nastavku suđenja rođacima Ivanu (41) i Pavlu (48) Bulju iz Sinja, optuženima za silovanje i ubojstvo malodobne Anđele Bešlić, prvooptuženi Ivan Bulj udaljen je iz sudnice nakon što je u tijeku svjedočenja zapovjednika sinjske policije Tonča Bešlića izgubio nadzor nad sobom, potvrdio je predsjednik Sudskog vijeća Zoran Matulović.

Iz sudnice su se čuli Buljevi povici "lažeš, lažeš", a kad nije poslušao sučevo upozorenje da se smiri, sudac Matulović naredio je pravosudim policajcima da ga izvedu iz sudnice. Da bi umirili vidljivo uzrujana Bulja, pravosudni su policajci na hodniku morali primijeniti silu, tzv. zahvat "ključ", kako bi ga odveli u Okružni zatvor na Bilicama.

Što je uznemirilo Bulja i izazvalo njegovu burnu reakciju novinari nisu mogli doznati, jer je zbog zaštite malodobne žrtve na suđenju isključena javnost.

Sudac Matulović izvijestio je kako je Tonči Bešlić u tijeku današnjeg svjedočenja bitno nadopunio svoj iskaz iz istražnog postupka. Njemu se, naime, Ivan Bulj prijavio nekoliko dana nakon pronalaska Anđelina mrtva tijela te priznao zločin, ali su zbog proceduralne pogrješke dijelovi tog iskaza naknadno isključeni iz spisa.

Po sučevim riječima Bulj je "puknuo", jer je shvatio da ga Bešlićev iskaz dovodi u bezizlazan položaj i da ga ne može ničim pobiti.

Nakon zapovjednika sinjske policije svjedočio je inspektor Mladen Stojić, koji je zajedno s Bešlićem vodio istragu o nestanku i smrti nesretne djevojke. Stojić je, kazao je sudac Matulović, također objasnivši neke pojedinosti, potvrdio svoj iskaz iz istrage i dodatno opteretio optuženike.

Ante Mandac, pak, radni kolega Ivanove supruge Jadranke, koji je nijekao da se ikada družio s optuženicima, razjasnio je neke nejasnoće o Jadrankinu ponašanju, to jest, je li bila uznemirena i "čudna" prije ili nakon pronalaska djevojčina mrtva tijela.

Mandac je na hodniku, nakon svjedočenja, novinarima rekao kako je Ivan Bulj "'udbaš' školovan da ubija ljude, ali da mu ni to nije pomoglo, jer je, ipak, dolijao".

Rasprava se nastavlja 13. i 14. listopada kad bi trebalo biti ispitano šestero svjedoka, među kojima četvero policijskih službenika koji su sudjelovali u istrazi, te dvoje mještana.

Nakon toga bit će razmatrani rezultati analize DNK materijalnih dokaza pronađenih u Buljevu automobilu kojima se može dokazati nazočnost pokojne Anđele u vozilu.

Ivan i Pavao Bulj optuženi su da su u noći 3. ožujka 2002. na prijevaru i unatoč njezinu protivljenju 17-godišnju Anđelu Bešlić odveli automobilom Ivana Bulja na nepristupačan predio Vidovo kod Suhača radi spolnog zadovoljavanja. Tamo su je silovali, a zatim joj, kako bi prikrili zločin, neutvrđenim predmetom zadali više udaraca po glavi zbog čega je preminula. Tijelo su bacili u jamu u kojoj je pronađeno nakon mjesec dana.

Suđenje je počelo 26. ožujka prošle godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙