FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suđenje optuženima za ratni zločin na Ovčari i dalje bez prisustva javnosti

SiCG-ovčara-suđenjeSuđenje optuženima za ratni zločin na Ovčari i dalje bez prisustva javnostiBeograd,1. rujna(Hina) - Suđenje optuženima za ratni zločin napoljoprivrednom dobru "Ovčara" kod Vukovara na Specijalnom sudu uBeogradu i u srijedu je, drugog dana njegova nastavka, zatvoreno zajavnost, a kako se neslužbeno doznaje, svjedoci-suradnici biti ćesaslušavani iduća tri dana dok bi nakon njih iskaz trebali datisvjedoci iz Hrvatske.
Beograd,1. rujna(Hina) - Suđenje optuženima za ratni zločin na poljoprivrednom dobru "Ovčara" kod Vukovara na Specijalnom sudu u Beogradu i u srijedu je, drugog dana njegova nastavka, zatvoreno za javnost, a kako se neslužbeno doznaje, svjedoci-suradnici biti će saslušavani iduća tri dana dok bi nakon njih iskaz trebali dati svjedoci iz Hrvatske.

Kako je dan ranije saznao beogradski radio B92, svjedok-suradnik čije je saslušavanje počelo u utorak, navodio je imena optuženih, detaljno govorio o događajima pred vukovarskom vojarnom, ispred hangara na Ovčari i likvidaciji najmanje 192 hrvatska zarobljenika. Svedok-suradnik je, prema izvješću radija B92, ponovio gotovo sve što je naveo i u istrazi, dodajući kako je iskreno potresen i žali zbog svega što se na Ovčari dogodilo.

U dosadašnjem tijeku suđenja, koje je počelo 9. ožujka ove godine, svih 17 optuženih negiralo je krivicu za ubojstvo 192 hrvatska ratna zarobljenika u studenom 1991. godine.

Nastavak suđenja, zakazan za 25. kolovoza, bio je odgođen zbog izvješća liječnika da jedan od optuženih

nije psihički sposoban pratiti suđenje pa je ono nastavljeno 31. kolovoza.

Nakon drugog svjedoka-suradnika, u nastavku dokaznog postupka svoj iskaz bi trebala dati i četvorica svjedoka tužiteljstva iz Hrvatske.

(Hina) xtman ybr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙