FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: Sutra se nastavlja suđenje rođacima Bulj optuženima za silovanje i ubojstvo

SPLIT, 1. rujna 2004. (Hina) - Na Županijskom sudu u Splitu sutra senastavlja suđenje rođacima Ivanu (41) i Pavlu (48) Bulju iz Sinja,optuženima za silovanje i ubojstvo 17-godišnje Anđele Bešlić u noći s2. na 3. ožujka 2002., potvrđeno je na Županijskom sudu.
SPLIT, 1. rujna 2004. (Hina) - Na Županijskom sudu u Splitu sutra se nastavlja suđenje rođacima Ivanu (41) i Pavlu (48) Bulju iz Sinja, optuženima za silovanje i ubojstvo 17-godišnje Anđele Bešlić u noći s 2. na 3. ožujka 2002., potvrđeno je na Županijskom sudu.

Sutra bi trebali biti ispitani svjedoci Mirko Bulj, stric dvojice optuženika, te dvije djevojke, Tina Bobeta i Julija Bandić, koje su u noći kad je Anđela ubijena, bile s njom u sinjskoj diskoteci na koncertu "Zabranjenog pušenja".

Dan poslije pozvani su svjedoci Ante Mandac, zapovjednik Policijske postaje u Sinju Tonči Bešlić i policajac Mladen Stojić.

Suđenje rođacima Bulj počelo je 26. ožujka prošle godine, a svi do sada ispitani svjedoci potvrdili su iskaze dane u istrazi. Time su pobijeni i pokušaji obrane Ivana Bulja koji je tvrdio da je u noći kad se dogodio zločin sa suprugom bio kod kumova.

U međuvremenu je na Županijski sud u Splitu stigao dugo očekivan nalaz mitohondrijskog vještačenja materijalnih dokaza pronađenih u automobilu kojim su Buljevi, navodno, odvezli Anđelu, koji bi trebali dokazati njezinu nazočnost. No ti će rezultati biti razmatrani tek na kraju dokaznog postupka kad će ponovno kao vještak biti pozvan dr. Milovan Kubat s Medicinskog fakulteta u Zagrebu, koji će objasniti rezultate vještačenja, među kojima je ključna analiza dlaka DNA, pronađenih u "renaultu 4" Ivana Bulja.

Ivan i Pavao Bulj optuženi su da su 3. ožujka 2002. malodobnu Anđelu Bešlić na prijevaru i unatoč njezinu protivljenju automobilom Ivana Bulja odveli na nepristupačan predio Vidovo kod Suhača, nekoliko stotina metara od njezine rodne kuće, i ondje je silovali i ubili. Tijelo su bacili u jamu i pokrili ga suhim granjem. Nakon mjesec dana potrage tijelo je pronašao slučajni prolaznik.

Nakon toga Ivan Bulj se sam prijavio policiji i priznao zločin, ali je u istrazi to zanijekao. Njegov rođak Pavao, pak, tvrdeći da nije kriv, navodi kako mu je sve to namjestio rođak Ivan koji, zapravo, štiti neku moćnu osobu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙