FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ULEMEK PONOVIO DA NIJE UMIJEŠAN U ATENTAT NA ĐINĐIĆA

BEOGRAD,7. rujna 2004.(Hina) - U nastavku suđenja optuženima zaubojstvo premijera Srbije Zorana Đinđića, prvooptuženi Milorad Ulemek(Luković) Legija, bivši zapovjednik Jedinice za specijalne operacijeMUP-a Srbije, ponovio je da ni na koji način nije umiješan u atentatna premijera, te da sa vođama kriminalnog "zemunskog klana", čiji supripadnici suoptuženi za atentat, "nije planirao, niti razgovarao oizvršenju nekog kaznenog djela, uključujući i atentat".
BEOGRAD,7. rujna 2004.(Hina) - U nastavku suđenja optuženima za ubojstvo premijera Srbije Zorana Đinđića, prvooptuženi Milorad Ulemek (Luković) Legija, bivši zapovjednik Jedinice za specijalne operacije MUP-a Srbije, ponovio je da ni na koji način nije umiješan u atentat na premijera, te da sa vođama kriminalnog "zemunskog klana", čiji su pripadnici suoptuženi za atentat, "nije planirao, niti razgovarao o izvršenju nekog kaznenog djela, uključujući i atentat".

Odgovarajući na pitanja odvjetnika obrane, Ulemek je izjavio da je s ubijenim premijerom Đinđićem čak bio "u dobrim odnosima", te da mu premijer Đinđić nikad nije nagovijestio da bi mogao biti optužen u Den Haagu, kao što su to razni mediji nagađali, zbog angažmana njega i njegove Jedinice na ratištima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Kosovu.

Ulemek je uz ostalo rekao da od premijera Đinđića nikad nije tražio obećanje da njega neće izručiti Haškom sudu ako bude optužen, jer je "znao da je to viša sila".

Ulemek je već ranije tijekom suđenja odbacio tvrdnje političara iz bivše vlade premijera Đinđića da su on i pripadnici "zemunskog klana", kao i osobe povezane s tim klanom i njegovom Jedinicom, pripadnici "antihaškog lobija", te da su ubojstvom premijera Đinđića pokušali, među ostalim, spriječiti i izručenje optuženih za ratne zločine Međunarodnom kaznenom sudu u Den Haagu.

Suđenje se nastavlja u srijedu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙