FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: Nastavljeno suđenje Buljevima, optuženima za silovanje i ubojstvo maloljetnice

SPLIT, 2. rujna 2004. (Hina) - Suđenje rođacima Ivanu (41) i Pavlu (48)Bulju iz Sinja, optuženima za silovanje i ubojstvo 17-godišnje AnđeleBešlić 3. ožujka 2002. godine, nastavljeno je danas ispitivanjemsvjedokinja Tine Bobete i Julije Bandić koje su u noći ubojstva međuposljednjima Anđelu vidjele živu.
SPLIT, 2. rujna 2004. (Hina) - Suđenje rođacima Ivanu (41) i Pavlu (48) Bulju iz Sinja, optuženima za silovanje i ubojstvo 17-godišnje Anđele Bešlić 3. ožujka 2002. godine, nastavljeno je danas ispitivanjem svjedokinja Tine Bobete i Julije Bandić koje su u noći ubojstva među posljednjima Anđelu vidjele živu.

Treći svjedok Mirko Bulj, stric obojice optuženika, u međuvremenu je umro, pa je, sukladno Zakonu o kaznenom postupku, pred sudskim vijećem danas pročitan njegov iskaz iz istrage.

Dvije djevojke pred sudom su potvrdile iskaze dane tijekom istrage u kojima su navele kako su Anđelu vidjele nakon izlaska iz sinjske diskoteke "San Remo" gdje su, kao i pokojna Anđela, bile na koncertu skupine "Zabranjeno pušenje". Prema riječima suca Zorana Matulovića, iskaz su dodatno pojasnile i odgovorile na neka pitanja, kako sudskog vijeća, tako i optuženika.

Obje su u istrazi izjavile kako nisu razgovarale niti uopće kontaktirale s Anđelom, već su ju samo uočile na predjelu Jakino gumno, uz cestu, odakle se račva put prema njezinoj kući. Anđela je do tada bila sama, a što se nakon toga zbilo nisu mogle vidjeti jer su drugim putom otišle svojim kućama.

Sutra bi trebali svjedočiti zapovjednik Policijske postaje u Sinju Tonči Bešlić i inspektor Mladen Stojić koji su vodili istragu o Anđelinu nestanku i smrti, te mještanin Ante Mandac.

Ivan i Pavao Bulj optuženi su da su u noći 3. ožujka 2002. godine na prijevaru i uz njezino protivljenje Anđelu Bešlić odvezli automobilom Ivana Bulja na nepristupačan predjel Vidovo kod Suhača radi spolnog zadovoljavanja. Tamo su ju silovali, a zatim joj, kako bi prikrili zlodjelo, neutvrđenim predmetom zadali više udaraca po glavi od čega je preminula. Tijelo su bacili u jamu u kojoj je pronađeno nakon mjesec dana.

Suđenje rođacima Bulj počelo je 26. ožujka prošle godine, a svi do sada ispitani svjedoci potvrdili su iskaze dane u istrazi, čime su opovrgnuti i pokušaji obrane Ivana Bulja koji je tvrdio da je u noći kada se dogodio zločin sa suprugom bio kod kumova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙