FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NASTAVLJENO SUĐENJE ZA UBOJSTVO PREMIJERA ĐINĐIĆA

BEOGRAD,6. rujna 2004.(Hina) - U beogradskom Specijalnom sudu za borbuprotiv organiziranog kriminala, nakon jednomjesečne stanke,ispitivanjem prvooptuženog Milorada Ulemeka (Lukovića) Legije, bivšegzapovjednika Jedinice za specijalne operacije MUP-a Srbije, uponedjeljak je nastavljeno suđenje optuženima za ubojstvo srbijanskogpremijera Zorana Đinđića.
BEOGRAD,6. rujna 2004.(Hina) - U beogradskom Specijalnom sudu za borbu protiv organiziranog kriminala, nakon jednomjesečne stanke, ispitivanjem prvooptuženog Milorada Ulemeka (Lukovića) Legije, bivšeg zapovjednika Jedinice za specijalne operacije MUP-a Srbije, u ponedjeljak je nastavljeno suđenje optuženima za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića.

Ulemek je, odgovarajući na pitanja odvjetnika oštećene obitelji Đinđić Srđana Popovića, objašnjavao svoje "druženje" s Dušanom Spasojevićem, vođom kriminalnog "zemunskog klana", tvrdeći da je s njim imao prijateljski odnos "po zadatku" koji je dobio od zamjenika načelnika Resora državne sigurnosti MUP-a Srbije. Ulemek je ponovio da su vođe "zemunskog klana" Spasojević i Mile Luković, ubijeni u ožujku prošle godine u policijskoj akciji uhićenja, u stvari "strijeljani od strane pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice" kako bi se prikrila istina o atentatu na Đinđića.

Beogradski dnevnik "Blic" i tabloid "Kurir", u ponedjeljak su objavili rezultate obdukcijskog nalaza (proljetos već objavljenih u tjedniku "Nin") ubijenih Spasojevića i Lukovića, uz zaključke "anonimnog autora" koji sugerira da njihova smrt nije bila posljedica otpora uhićenju, već egzekucije.

Suđenje se u utorak nastavlja daljnjim ispitivanjem prvooptuženog Ulemeka od strane ostalih odvjetnika oštećenih, te odvjetnika obrane.

Suđenje je započelo u prosincu prošle godine, a dosad je više puta bilo prekidano zbog stalnih opstrukcija odvjetnika optuženih, opetovanih zahtjeva za izuzećem sudskog vijeća i specijalnog tužitelja, ali i naknadne predaje prvooptuženog Ulemeka, koji se nakon više od godinu dana bijega sam predao policiji u svibnju ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙