FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREMIJER SANADER U MAKEDONIJI

SKOPJE, 6. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik Vlade Republike HrvatskeIvo Sanader sa izaslanstvom u kome se nalaze ministri vanjskih poslovai gospodarstva Miomir Žužul i Branko Vukelić, danas počinje dvodnevnislužbeni posjet Republici Makedoniji.
SKOPJE, 6. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Ivo Sanader sa izaslanstvom u kome se nalaze ministri vanjskih poslova i gospodarstva Miomir Žužul i Branko Vukelić, danas počinje dvodnevni službeni posjet Republici Makedoniji.

Tijekom boravka u Makedoniji hrvatski premijer razgovarat će sa predsjednikom Makedonije Brankom Crvenkovskim, predsjednikom parlamenta Ljupčom Jordanovskim i predsjednikom makedonske Vlade Harijem Kostovim. U Vladi Makedonije u nazočnosti oba premijera ministri vanjskih poslova dviju država Ilinka Mitreva i Miomir Žužul potpisat će Ugovor o suradnji između Republike Makedonije i Republike Hrvatske u okviru približavanja i pristupanja u EU. To će biti i glavna tema razgovora premijera Sanadera sa makedonskim državnim vrhom, a ministar gospodarstva Branko Vukelić u Privrednoj komori Makedonije razgovarat će s makedonskim kolegom Stevčom Jakimovskim o povećanju gospodarske suradnje između dvije zemlje.

Danas poslijepodne hrvatski premijer će položiti vijenac na grob Goce Delčeva, a susrest će se i sa predstavnicima zajednice Hrvata u Republici Makedoniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙