FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 13. rujna 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do4,30 sati
ZAGREB, 13. rujna 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor najavila je jučer da će u petak na sjednici Vlade naći novi prijedlog zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji. "Ne mogu još ništa konkretnije reći o novom zakonu dok ga ne vide predstavnici Koordinacije udruga iz Domovinskog rata i udruge udovica, odnosno HVIDR-a", rekla je Kosor novinarima u zagrebačkom Parku Maksimir prije početka 1. Maksimirskih jeseni. Kosor je pozvala medije i političare da o tom zakonu raspravljaju dostojanstveno kao što to takav zakon i zaslužuje.

MARIJA BISTRICA - Nikakva politička moć ne može ugroziti hrvatske katolike prožete vjerom i krsnim zavjetom, poručio je jučer nadbiskup zagrebački, kardinal Josip Bozanić na 273. tradicionalnom zavjetnom hodočašću zagrebačke nadbiskupije u Mariji Bistrici. U Hrvatskoj se u dubokim slojevima društva osjeća umor, upozorio je u propovijedi na misi na otvorenom, kardinal Bozanić. Obraćajući se mladeži kardinal Bozanić je naglasio kako nas mnogi žele modernizirati nudeći nam neko pomodarstvo. Kardinal Bozanić je nazočne pozvao na molitvu za žrtve terorističkog napada u Beslanu u Sjevernoj Osetiji.

OSIJEK - Sekcija autoprijevoznika, koja djeluje pri osječkom Udruženju obrtnika, održala je jučer u Osijeku mirni prosvjed, na kojem je izrazila nezadovoljstvo sadašnjim položajem prijevozničke struke, posebice nakon nedavne odluke da se i domaćim prijevoznicima tereta zabrani prometovanje državnom cestom D-2 - Podravskom magistralom. Nakon okupljanja kod osječke južne obilaznice kolona s više od 60 kamiona s osječkog, đakovačkog, našičkog i vukovarskog područja, krenula je, uz pratnju prometne policije, obilaznicom prema prigradskim naseljima Josipovac i Višnjevac, a zatim prema središtu Osijeka.

ZAGREB - Požar koji je jučer oko 14 sati izbio kod mjesta Pađeni - Stara Straža te u miniranom području mjesta Očistovo - Žagrović nedaleko od Knina ugašen je sinoć oko 21.15 sati, priopćio je Državni vatrogasni operativni centar iz Divulja. Opožarena je površina od oko 40 hektara.

VARAŽDIN - Veći dio Varaždina ostao je sinoć gotovo sat vremena bez struje zbog kvara na glavnoj 110 kilovoltnoj stanici u tom gradu, izvijestio je Državni centar za obavješćivanje.

Kvar na stanici je otklonjen, a popravci manjih kvarova na niskonaponskoj mreži još su se kasno sinoć popravljali. Dijelovi Varaždina bili su bez struje od 20.15 do 21.10 sati.

VINKOVCI - Fotografska izložba pod nazivom "Hrvatska novinska fotografija" otvorena je sinoć u srednjovjekovnoj crkvi sv. Ilije u Vinkovcima. Na izložbi, koji su organizirali Zbor fotoreportera Hrvatskog novinarskog društva i Foto klub Vinkovci, prikazano je sto fotografija 51 autora. Riječ je o fotografijama odabranim na natječaju Zbora fotoreportera HND-a za 2003. godinu za najbolju fotografiju "Pavao Cajzek" i najbolju fotografiju iz područja umjetnosti i kulture "Ivan Fabijan".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙