FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21 SAT

ZAGREB, 11. rujna 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 21 sat.
ZAGREB, 11. rujna 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić danas je, komentirajući kritiku predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa da HTV Dnevnik počinje s predsjednikom kao u doba Tita, rekao da Šeks vjerojatno razmišlja o tome na koji način popraviti praćenje onoga što se događa u Saboru. Šeks je uzeo apsolutno krivi primjer, jer prije svega on možda i ne gleda prvih 10, 15 minuta vijesti kada "mene uglavnom nema i ne znam gdje je to vidio", rekao je Mesić, odgovarajući na pitanja novinara u svom uredu nakon što je skupinu građana primio na tradicionalnu Kavu s Predsjednikom. Dodao je da se s njim slaže kako treba pratiti što radi Sabor, pojasnivši da naši građani moraju vidjeti dobre i loše strane rada Hrvatskog sabora jer su građani izabrali svoje predstavnike, o čijim odlukama ovisi kvaliteta njihova života.

NAŠICE - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks danas je u Našicama bio nazočan svečanom obilježavanju početka radova na dogradnji Opće županijske bolnice, u koju će biti uloženo šest milijuna kuna. Izgradnjom odjela za hemodijalizu i centralnu sterilizaciju pacijenti našičkoga kraja moći će u svom gradu dobiti svu potrebnu zdravstvenu pomoć, za koju su dosad putovali u Osijek ili Viroviticu. Dogradnja bolnice, poručio je predsjednik Sabora, bit će ujedno i kraj pričama o ukidanju našičke Opće županijske bolnice. Bolnica u Našicama, istaknuo je, nužna je, važna i potrebna u pružanju sveobuhvatne medicinske pomoći i skrbi pacijentima.

ILOK - Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt i predsjednik Općinskog suda u Iloku Željko Đerđ potpisali su danas u Iloku ugovor o kupnji bivše zgrade iločkog "Iteksa" za potrebe smještaja Općinskog i Prekršajnog suda u tom gradu. Da bi Općinski sud u Iloku mogao početi s radom, Ministarstvo pravosuđa osiguralo je financijska sredstva za osnovno opremanje radnih prostorija i sudnica, a prijedlogom državnog proračuna za 2005. predviđeno je osiguranje sredstava za projekte dokumentacije i opremanje zgrade u iznosu od dva milijuna kuna, rekla je Vesna Škare Ožbolt dodajući kako je do sada za područje Iloka bio nadležan Općinski sud u Vukovaru.

ZAGREB - Predsjednik Udruge hrvatskih sudaca Vladimir Gredelj danas je od premijera Ive Sanadera zatražio smjenu ministrice Škare-Ožbolt zbog "izbora najlošijeg od dvanaest kandidata koji su se javili na natječaj za vježbenike u Općinskom sudu u Dubrovniku". Gredelj u današnjem priopćenju tvrdi da je izabranik "član strančice kojoj je na čelu ministrica pravosuđa (DC-a)", a izabran je "suprotno mišljenju predsjednika suda, objektivnim kriterijima i zdravom razumu, uz odbijanje da se oštećenicima i hrvatskoj javnosti dade suvislo obrazloženje", te da to "predstavlja rijetko viđen čin bahatosti, arogancije i nepotizma".

- Ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt, koja danas boravi u Iloku, za Hinu je izjavila kako ona "ne predlaže vježbenike, već to radi povjerenstvo i listu s odobrenim kandidatima njoj dostavlja na potpisi", te je dodala kako je riječ "očito o vrlo primitivnom načinu obračunavanja" iz njoj, kako je rekla, poznatih razloga.

ZAGREB - Udruga dragovoljaca Narodne zaštite Domovinskog rata priredila je danas svečanu akademiju povodom 13. obljetnice blokade i osvajanja vojarni i vojnih objekata JNA u Hrvatskoj. Na svečanosti za prve hrvatske ratne zapovjednike, dragovoljce u Domovinskom ratu, od Vukovara do Dubrovnika, predsjednik udruge Ivan Posilović ocijenio je da je blokada i osvajanje vojarni JNA 13. rujna 1991. označila prekretnicu u Domovinskom ratu i unijela novi pobjedonosni duh u hrvatskog čovjeka. Dodao je da je tijekom Domovinskog rata osvojeno 200 vojarni JNA i da su pritom poštovane sve norme humanitarnog ratnog prava.

ZAGREB - Društvo za zaštitu potrošača Hrvatske "Potrošač" organizira javnu akciju masovnog prikupljanja punomoći od građana za proširenje tužbe radi naknade štete u predmetu "Društvo Potrošač protiv Hrvatskog telekoma d.d. i Republike Hrvatske". Predsjednica društva "Potrošač" Jadranka Kolarević danas je na konferenciji za novinare kazala da je tužba podnesena zbog naknade štete nastale protupravnom naplatom telefonskih usluga u nepokretnoj telefonskoj mreži, odnosno pretplate i zaračunavanja sekundi kao cijele minute, a namjera je masovnim tužbama ubrzati tu parnicu te postići da što veći broj građana dobije odštetu.

ZAGREB - Ukupno dvadeset navijača utakmice Dinamo - Hajduk privedeno je u Zagrebu zbog narušavanja javnog reda i mira, izvijestio je načelnik Ureda načelnika zagrebačke policije Krunoslav Borovac. Tri "Bad blue boysa" policija je skinula sa sjeverne tribine uoči utakmice jer je jedan bio pijan, a dvojica su imala pirotehničke naprave, izjavio je Hini. U Novom Zagrebu, na križanju Hribarova prilaza i Ulice Republike Njemačke, sedam navijača Dinama privedeno je nakon što je policija otkrila da su prikupili kamenje i boce, vjerojatno s namjerom da gađaju autobus navijača Hajduka, rečeno je. U manjem incidentu u kafeu NES u Zagrebu, policija je privela deset navijača Dinama, od kojih je devet malodobno.

ZAGREB - Ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri Vladimir Kranjčević predstavio je danas ovogodišnje 34. Varaždinske barokne večeri, koje se održavaju od 17. rujna do 3. listopada. Tijekom 17 festivalskih dana bit će održana 22 koncerta, od kojih osam izvan Varaždina - u Trakošćanu, Petrijancu, Varaždinskim Toplicama, Ludbregu, Martijancu, Prelogu i po prvi put u Vinici i Križevcima. Festival počinje nastupom ansambla Lado, a završava dodjelom nagrada "Ivan Lukačić" i "Jurica Murai".

VODNJAN - Pedesetak vlasnika parcela i vikendica bespravno sagrađenog naselja Kontrada pokraj Vodnjana, većinom slovenski državljani, prosvjedovali su danas protiv rješenja Ministarstva graditeljstva i zaštite okoliša, kojim se od 15. rujna najavljuje rušenje tih vikednica. Oni su tijekom današnjeg mirnog prosvjeda na vodnjanskom trgu ispred Gradske vijećnice zatražili od lokalnih vlasti te od resornog ministarstva legalizaciju tih objekata jer je većina njih, kako su istaknuli, "objekte počela graditi još prije 15 godina".

ZAGREB - Skupina eseja o aktualnom problemu današnjice - terorizmu, objedinjena u knjizi "Terorizam i pravednost - Moralni argumenti u opasnom svijetu" koju su priredili australski filozofi Tony Coady i Michael O'Keefe predstavljena je danas u zagrebačkoj knjižnici Bogdana Ogrizovića. Izdavač knjige - zagrebački nakladnik "KruZak" predstavljanje je priredio na 3. obljetnicu terorističkoga napada na New York, ali po riječima recenzenta i KruZak-ova urednika Ludwiga Bauera, to nije učinjeno zbog senzacionalizma jer knjiga doista nije senzacionalistička.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙