FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 15,30 SATI

ZAGREB, 11. rujna 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 15,30 sati.
ZAGREB, 11. rujna 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

ZAGREB - Uoči najavljenog referenduma o štrajku, tri sindikata znanosti i obrazovanja održali su danas sastanak sindikalnih središnjih odbora, na kojem su ponovno upozorili na dugogodišnje zapostavljanje prosvjete i znanosti. Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama, Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja najavili su referendum za 22. i 23. rujna jer su nezadovoljni odnosnom Vlade prema toj djelatnosti. Ako se većina članstva izjasni za štrajk, on bi bio organiziran 5. listopada, na Dan učitelja.

SPLIT - Potpisivanjem sporazuma s Međunarodnim monetarnim fondom HDZ-ova je Vlada pokazala kako je oporba s pravom upozoravala na to da ta stranka nije ni sposobna, niti spremna voditi Hrvatsku naprijed i izvući je iz poteškoća, izjavila je na konferenciji za novinare u Splitu zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović. Bivša vlast postavila je dobre temelje i usmjerila Hrvatsku u pravom smjeru, ustvrdila je Antunović, a "sporazum s MMF-om potvrdio je sumnje SDP-a da od HDZ- ovih obećanja navedenih u jamstvenoj kartici neće biti ništa".

PAZIN - Sedmero osoba, među kojima dvoje djece, ozlijeđeno je u prometnoj nesreći koja se jutros dogodila na prometnici Istarskog ipsilona na vijaduktu Dražej kod Pazina, izvijestila je istarska policija. Nesreća se dogodila jutros u 6,40 sati kada je mađarski državljanin T. H. (32), upravljajući osobnim automobilom "opel astrom", u nepreglednom zavoju započeo pretjecanje i izravno se sudario s vozilom "citroen berlingom", za čijim se upravljačem nalazio 58-godišnji I.Š. iz Pule. U trenutku nesreće u svakom se se vozilu nalazile četiri osobe, s time da je u "opel astri" bilo i dvoje djece, jedno od šest i jedno od godinu dana, koja su ozlijeđena.

VARAŽDIN - U organizaciji Udruge nestalih i zatočenih branitelja Varaždinske županije, u Varaždinu je danas obilježena 13. obljetnica odlaska posljednje skupine policajaca Policijske uprave varaždinske u obranu Vukovara, u rujnu 1991., od agresije jugosrpskih postrojba na taj grad. Zamjenik ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, pukovnik Ivan Grujić tom je prigodom podsjetio da je na popisu Ministarstva još 1189 osoba nestalih tijekom Domovinskog rata. Među njima je i pet varaždinskih policajaca.

OSIJEK - Sekcija autoprijevoznika, koja djeluje pri osječkom Udruženju obrtnika, izvijestila je danas kako će sutra u Osijeku održati mirni prosvjed "Vožnja upozorenja", zbog nedavne odluke da se i domaćim prijevoznicima tereta zabrani prometovanje državnom cestom D2 - Podravskom magistralom. U današnjem priopćenju za javnost autoprijevoznici navode kako će se, nakon okupljanja na istoku osječke obilaznice, kolona vozila provesti tom prometnicom, a potom Strossmayerovom, Gundulićevom i Vukovarskom ulicom u Osijeku te dodaju da je prosvjed prijavljen nadležnoj policijskoj upravi.

POREČ - U porečkoj Eufrazijevoj bazilici danas je održana svečana sjednica u povodu zaključenja biskupijskog procesa vezanog uz beatifikaciju sluge Božjega Miroslava Bulešića, svećenika porečko-pulske biskupije, ubijenog 1947. godine. Tijekom današnje sjednice, kojoj su, osim svećenika, redovnica i redovnika, prisustvovali i brojni vjernici istaknuto je kako će sva dokumentacija u vezi kauze biti poslana Kongregaciji za proglašenje svetih u Rimu.

VUKOVAR - U organizaciji Hrvatske gospodarske komore u Vukovaru se danas održava akcija "Kupujmo hrvatsko", a svrha joj je poticati građane da kupuju hrvatske proizvođačke marke. U akciji "Kupujmo hrvatsko" u Vukovaru sudjeluje 90 domaćih proizvođača od kojih je sedam iz Vukovarsko-srijemske županije. Oni su u središtu grada, u pješačkoj zoni, postavili štandove na kojima Vukovarci mogu kupiti domaće proizvode po povoljnijim cijenama.

VINKOVCI - Svjetski dan Prve pomoći vinkovačko Gradsko društvo Crvenog križa danas je obilježilo na gradskom jezeru Banja pokaznom vježbom prve pomoći, tematski posvećenoj spašavanju života na vodi. Pokazna vježba osmišljena je u Klubu mladeži vinkovačkoga Crvenog križa, s ciljem prikazivanja neželjenih situacija koje se mogu dogoditi na izletu - opekline od roštilja, posjekotine od stakla, lomovi ruke i noge, ozljede vratne kralježnice i slično, doznaje se od Branka Tomića iz Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙