FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

STIGAO ODGOVOR MECHELA, POSTOJE ODREĐENE RAZLIKE OD TRAŽENIH UVJETA

ZAGREB, 7. rujna 2004. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva, rada ipoduzetništva potvrdilo je da je danas zaprimilo odgovor ruskogMechela na hrvatske uvjete izlaska te tvrtke iz sisačke Željezare, ukojem, kako su istaknuli iz Ministarstva, "postoje određene razlike odtraženih uvjeta".
ZAGREB, 7. rujna 2004. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva potvrdilo je da je danas zaprimilo odgovor ruskog Mechela na hrvatske uvjete izlaska te tvrtke iz sisačke Željezare, u kojem, kako su istaknuli iz Ministarstva, "postoje određene razlike od traženih uvjeta".

Na dodatni upit iz Ministarstva nisu željeli detaljnije iznijeti u čemu su razlike, kazavši tek da će se one analizirati. Još jednom su ponovili da "postoji obostrana želja da se dogovorom dođe do rješenja pitanja sisačke Željezare".

"Razgovori će biti nastavljeni ovaj tjedan", rekli su u Ministarstvu. Neslužbeno se doznaje da bi razgovori trebali biti održani u petak.

Hrvatska je strana 3. rujna predstavnicima ruskog Mechela usmeno, a kasnije i pismeno iznijela uvjete pod kojima će pristati na sporazumni raskid kupoprodajnog ugovora. Rok za odgovor Mechelu bio je danas.

Za konačan izlazak iz sisačke Željezare, Mechel mora isplatiti plaće za kolovoz, vratiti imovinu željezare, naknaditi trošak likvidacije, koji se procjenjuje u iznosu od 5,4 milijuna eura, a uz to će se i aktivirati jamstvo od 3,6 milijuna, pojasnio je tada ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić uvjete hrvatske strane.

Vukelić je tada naglasio da hrvatska strana ne pristaje da se plaće za kolovoz isplate iz jamstava kako želi Mechel, čiji predstavnici smatraju da je za njihov izlazak iz Željezare dovoljno vratiti imovinu i aktivirati jamstva.

Jamstva se aktiviraju u slučaju nepoštivanja kupoprodajnog ugovora, pa država stoga traže i isplatu plaća za kolovoz kao i naknadu za troškove likvidacije, jer će za zbrinjavanje radnika nakon nekoliko mjeseci i dok se ne nađe novi strateški partner, trebati dodatna sredstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙