FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

stečajna uprava željezare sisak zatražila od mechela da ispunjava obveze

SISAK, 2. rujna 2004. (Hina) - Stečajna uprava Željezare Sisak d.d. ustečaju pismeno je od Uprave Mechel Željezare d.o.o. Sisak, nakonobavijesti da Mechel prekida poslovanje i pokreće postupaklikvidacije, zatražila da nastavi ispunjavati ugovorne obveze dorješavanja međusobnih odnosa, izvijestio je stečajni upravitelj uŽeljezari Sisak d.d. Darko Šket na današnjoj sjednici Odboravjerovnika tog poduzeća održanoj u Sisku.
SISAK, 2. rujna 2004. (Hina) - Stečajna uprava Željezare Sisak d.d. u stečaju pismeno je od Uprave Mechel Željezare d.o.o. Sisak, nakon obavijesti da Mechel prekida poslovanje i pokreće postupak likvidacije, zatražila da nastavi ispunjavati ugovorne obveze do rješavanja međusobnih odnosa, izvijestio je stečajni upravitelj u Željezari Sisak d.d. Darko Šket na današnjoj sjednici Odbora vjerovnika tog poduzeća održanoj u Sisku.

Mechel Željezara je 24. kolovoza obavijestila Stečajnu upravu koja je kao tijelo Stečajnog vijeća Trgovačkog suda u Sisku 17. ožujka prošle 2003. godine prodala Željezaru, čija je tadašnja knjigovodstvena vrijednost iznosila oko 400 milijuna kuna, ruskom "Mechelu" iz Čeljabinska za jednu kunu "da ne može izvršavati ugovorne obveze i da pokreće postupak likvidacije poduzeća".

Od Mechela će se zatražiti plan njegovog izlaska iz Željezare s ciljem da se zaštite prava radnika i imovina tvornice, istaknuto je.

Na sutrašnjoj sjednici Povjerenstva za rješavanje stanja u Željezari Sisak, koja će se održati u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva, i na koji su pozvani i predstavnici Mechel Željezare Sisak i predstavništva "Mechel Steela" u Hrvatskoj, vjerovnici će zatražiti da se ubrza postupak Mechelovog odlaska i da Mechel prije odlaska podmiri sve svoje obveze prema prodavatelju, radnicima, državi i dobavljačima, najavljeno je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙