FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat zahtijeva da "Mečelj" ispuni sve ugovorne obveze prema radnicima

SISAK, 26. kolovoza 2004. (Hina) - Povjereništvo Podružnice Sindikatametalaca Hrvatske u "Mechel Željezari Sisak" danas je, raspravljajućio stanju u tvornici nakon odluke ruskog "Mečelja" da nakon godinu ipol dana ode iz Željezare, zatražilo od Stečajne uprave, koja jeprodala Željezaru Rusima za jednu kunu, te od Vlade koja se složila sprodajom, da "Mečelj" ispuni sve ugovorne obveze prema radnicima.
SISAK, 26. kolovoza 2004. (Hina) - Povjereništvo Podružnice Sindikata metalaca Hrvatske u "Mechel Željezari Sisak" danas je, raspravljajući o stanju u tvornici nakon odluke ruskog "Mečelja" da nakon godinu i pol dana ode iz Željezare, zatražilo od Stečajne uprave, koja je prodala Željezaru Rusima za jednu kunu, te od Vlade koja se složila s prodajom, da "Mečelj" ispuni sve ugovorne obveze prema radnicima.

Sastanku Povjereništva jednog od dvaju Željezarinih sindikata, koji je većinski u tvornici, kako je izvijestio glavni povjerenik Mato Somić, nazočio je i pravni savjetnik toga sindikata Davor Šmoljić te se raspravljalo i o "Mečeljevim" obvezama prema radnicima i utvrđivana stajališta Povjereništva o postupcima u vezi s odlaskom te tvrtke iz Željezare.

Sindikalni predstavnici i danas su zatražili prijam kod glavnog direktora Željezare Nasibulle Mukhatdinova, kako bi im odgovorio o "Mečeljevim" nakanama u povlačenju iz Željezare, ali ih Mukhatdinov ni danas nije primio. Somić takav postupak nije želio komentirati, ali je podsjetio da su Mukhatdinov i Uprava proteklih mjeseci činili pritisak na Podružnicu te da ga je Mukhatdinov na skupu od 13. srpnja optužio za politizaciju.

Drugi Sindikat, podružnica Hrvatskoga sindikata metalaca Hrvatske udruge sindikata, po riječima glavnog povjerenika Siniše Jurilja, od Vlade traži da omogući nastavak rada i pokretanje proizvodnje, koju je "Mečelj" obustavio potkraj srpnja, kad je većina od 1620 radnika poslana na zajednički godišnji odmor ili na plaćene slobodne dane.

"Želimo da Željezara nastavi raditi i proizvoditi jer znamo što za takvu tvrtku znači višemjesečna obustava proizvodnje i da je nakon dužeg prekida mnogo teže ponovno početi proizvodnju, a i mogući ulagači teže se odlučuju kupiti tvrtku koja ne radi, rekao je Jurilj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙