FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

sindikati u sisačkoj željezari traže razgovor s premijerom sanaderom

ZAGREB, 25. kolovoza 2004. (Hina) - Predstavnici sindikata u sisačkojŽeljezari dogovorili su se danas da će zatražiti hitni sastanak spremijerom Ivom Sanaderom o daljnjoj sudbini željezare nakonjučerašnje odluke ruske tvrtke Mečelj o prekidu poslovanja, izvijestioje povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u Željezari Mato Somić.
ZAGREB, 25. kolovoza 2004. (Hina) - Predstavnici sindikata u sisačkoj Željezari dogovorili su se danas da će zatražiti hitni sastanak s premijerom Ivom Sanaderom o daljnjoj sudbini željezare nakon jučerašnje odluke ruske tvrtke Mečelj o prekidu poslovanja, izvijestio je povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u Željezari Mato Somić.

Dodao je da su sindikati danas primili poziv ministra gospodarstva Branka Vukelića da dođu u petak na sastanak u Ministarstvo zajedno sa sisačko moslavačkim županom Đuro Brodarcem, sisačkim gradonačelnikom Pintarićem te stačajnim upraviteljom Željezare Darkom Šketom.

Somić je izjavio kako će sindikat tražiti razgovor i s generalnim direktorom Mečelja.

"Daljnje sindikalne akcije ovisit će o odgovorima koje ćemo dobiti, a bit će u cilju dugoročnog rješenja poslovanja Željezare - bilo nalaženjem strateškog partnera, preuzimanjem Željezare od strane države ili putem mještovitog vlasništva", rekao je Somić.

"Naš cilj je očuvanje Željezare i radnih mjesta za 1.610 radnika, te od Vlade očekujemo da nam pomogne pokrenuti proizvodnju", izjavio je povjerenik Hrvatske udruge sindikata u Željezari Siniša Jurilj.

Mečelj je jučer kao razlog prestanka poslovanja naveo da je "tijekom poslovanja Željezare došlo do ozbiljne promjene u konjukturi tržišta vezano za produkciju tvrtke i sirovine koja se koristi u proizvodnji".

Ugovor s Mečeljom potpisan je 6. veljače 2003., a potom je Vlada u ožujku, nakon što je dobila bankovno jamstvo, donijela potrebne odluke kojima je ugovor o prodaji Željezare stupio na snagu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙