FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VUKELIĆ SUTRA SA SINDIKATIMA, HFP-OM I LOKALNOM VLASTI O MECHELU

ZAGREB, 26. kolovoza 2004. (Hina) - Predstavnici Ministarstvagospodarstva, sindikata sisačke željezare, Hrvatskog fonda zaprivatizaciju i lokalnih vlasti sutra će u Ministarstvu gospodarstvarazgovarati o novonastaloj situaciji u sisačkoj Željezari, iz koje sepovlači ruski Mechel.
ZAGREB, 26. kolovoza 2004. (Hina) - Predstavnici Ministarstva gospodarstva, sindikata sisačke željezare, Hrvatskog fonda za privatizaciju i lokalnih vlasti sutra će u Ministarstvu gospodarstva razgovarati o novonastaloj situaciji u sisačkoj Željezari, iz koje se povlači ruski Mechel.

Inicijator tog sastanka je ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić, a na njega su pozvani predstavnici Ureda za socijalno partnerstvo, HFP-a, Sisačko-moslavačke županije i Grada Siska, te stečajni upravitelj Željezare te predstavnici sindikata Željezare.

Iz Ministarstva se doznaje da će se razgovarati o novonastaloj situaciji u sisačkoj Željezari kako bi se došlo do zajedničkog, najoptimalnijeg rješenja kako bi se postigao konačni cilj - nastavak rada sisačke Željezare i očuvanje što većeg broja radnih mjesta.

Ruski je Mechel, koji je prije godinu i pol dana ušao u sisačku Željezaru, prije dva dana objavio da se povlači iz Željezare.

Isti su dan i Ministarstvo gospodarstva i Vlada najavili da će se aktivno uključiti u rješavanje problema u sisačkoj Željezari.

Iz Ministarstva gospodarstva u utorak su najavili da će se aktivno uključiti u rješavanje novonastalih problema u Mechel Željezari Sisak, a i potpredsjednik Vlade Andrija Hebrang jučer je izjavio da Vlada neće dopustiti da se radnici sisačke Željezare nađu na cesti te da će se aktivno uključiti u rješavanje problema.

Sutrašnji sastanak u Ministarstvu gospodarstva bit će zatvoren za javnost, a oko 16 sati očekuju se izjave za novinare.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙