FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 21 SAT

ZAGREB, 26. srpnja (Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 21sat.
ZAGREB, 26. srpnja (Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 21 sat.

FRANKFURT - Bivši napadač "elfa" Juergen Klinsmann (39) novi je izbornik njemačke nogometne reprezentacije. Klinsmann je s Njemačkim nogometnim savezom (DFB) potpisao dvogodišnji ugovor, odnosno do završetka Svjetskog prvenstva 2006. godine kojemu je Njemačka domaćin. Klinsmann će na klupi Njemačke naslijediti svojeg nekadašnjeg partnera u vrhu njemačkog napada Rudija Voellera koji je odstupio nakon neuspjeha na EURU u Portugalu prošloga mjeseca. Od 1930. godine i Otta Nerza, Klinsmann je tek deveti izbornik Njemačke. Njemački dnevnik Bild navodi kako je Klinsmann prihvatio posao njemačkog izbornika, ali samo do ljeta 2006. nakon čega će se povući bez obzira na rezultat. Iako je položio trenerski ispit, Klinsmann do sada nije nikada radio kao trener.

SOFIJA - Najbolji bugarski nogometaš svih vremena Hristo Stoičkov (38) od ponedjeljka je i službeno novi izbornik bugarske nogometne reprezentacije. Stoičkov je s Bugarskim nogometnim savezom potpisao dvogodišnji ugovor s mogućnosti produljenja na još dvije godine. Stoičkov je na mjestu izbornika naslijedio Plamena Markova pod čijim je vodstvom Bugarska izgubila sve tri utakmice na EURU u Portugalu.

BORDEAUX - Stoper grčke nogometne reprezentacije Michalis Kapsis (30) prešao je iz redova AEK-a u francuski Bordeaux s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor. Detalji ugovora, kao i visina odštete koju je Bordeaux platio za Kapsisa nisu poznati.

BARCELONA - Zbog problema s ozljedom koljena veznjak Barcelone Marc Overmars odlučio je prekinuti karijeru.

"Koljeno mi stvara previše problema. Više ne mogu igrati na razini na kojoj bih želio i zato moram reći 'gotovo je'", izjavio je 31-godišnji Overmars na današnjoj konferenciji za novinare u Barceloni.

Kada je 2000. godine dolazio iz Arsenala bio je najskuplji nizozemski nogometaš u povijesti, ali i najskuplji u dotadašnjoj povijesti katalonskog kluba. Barcelona je za njega platila 36 milijuna eura. No, u katalonskom klubu nije uspijevao pokazati formu u kakvoj je bio dok je igrao za Arsenal i Ajax. Na kraju prošle sezone poručili su mu da si može potražiti novu sredinu. Posljednja natjecateljska akcija bio mu je nastup za nizomesku reprezentaciju na EP-u u Portugalu. Karijeru završava godinu dana prije isteka ugovora s Barcom. Za reprezentaciju je nastupio 86 puta, postigavši 17 pogodaka. Samo su Frank de Boer (112) i Edwin van der Sar (89) skupili više nastupa za nacionalnu momčad. Karijeru je započeo u klubu Go Ahead Eagles, nastavio u Willem II i Ajaxu, s kojim osvaja tri državna naslova i Ligu prvaka. Zatim odlazi u Arsenal, s kojim je bio prvak Engleske, i na kraju u Barcelonu.

ATENA - Proizvođač kondoma Durex objavio je kako će za sportaše koji će nastupati na Olimpijskim igrama u Ateni (13. - 29. kolovoza) osigurati 130.000 besplatnih kondoma.

Oko 17.000 sportaša koji će se natjecati na igrama u Ateni besplatne će kondome moći podići u ljelarni u Olimpijskom selu.

"Broj kondoma smo dogovorili s Organizacijskim odborom i smatramo da je realan, jer iskustva s prijašnjih Igara pokazuju da sportaši vrlo često stupaju u kontakt tijekom Igara", kazao je predstavnik Durexa.

ATENA - Grčke vlasti suočene su s novim valom prijetnji štrajkovima radnika koji zahtijevaju olimpijske bonuse. Tako su u ponedjeljak liječnici u atenskoj bolnici Aslipieon održali trosatni štrajk upozorenja, te su za srijedu najavili šestosatni štrajk svih liječnika u grčkom glavnom gradu. Udruga hotelskih radnika koja u svom okrilju ima 13.000 članova najavila je opći štrajk od 4. kolovoza ukoliko se ne udovolji njihovim zahtjevima, a to su ugovori na duže vrijeme i više plaće. Također, radnički sindikat od grčke vlade traži isplatu bonusa za prekovremeni rad koji se očekuje tijekom Igara. Vlada je za sada pristala isplatiti bonuse u visini od 2.500 eura za policajce, vatrogasce i obalnu stražu, ali odbija na jednak način nagraditi djelatnike iz civilnih službi. Grčka vlada za organizaciju Igara je predvidjela potrošiti čak 10 milijardi eura, čime će ove Igre biti najskuplje u povijesti, ali čini se da bi ta brojka mogla biti i mnogo veća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙