FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - SPORT U 12.30 SATI

ZAGREB, 19. srpnja (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30sati:
ZAGREB, 19. srpnja (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:

LIMA - Nakon Kolumbije i Argentine plasman u polufinale nogometnog prvenstva Južne Amerike izborili su i Urugvaj i Brazil. Brazil je bez većih problema porazio Meksiko 4:0 (1:0). Strijelci za Brazil bili su Alex (27 - 11m), Adriano (66, 79), te Ricardo Oliveira (86). U drugom dvoboju Urugvaj je bio bolji od Paragvaja 3:1 (1:1). Pogotke za Urugvaj postigli su Carlos Bueno (39-11m) i Dario Silva (66, 89), dok je strijelac za Paragvaj bio Carlos Gamarra (15). U prvom polufinalnom susretu igrat će Argentina i branitelji naslopva Cope, Kolumbija, a u drugom dvoboju Brazil i Urugvaj.

LOS ANGELES - U finalnom susretu ATP teniskog turnira u Los Angelesu Nijemac Tommy Haas je pobijedio svog sunarodnjaka Nicolasa Kiefera 7:6 (6), 6:4. Haas je tako postao prvi tenisač koji je slavio u LA-u kao nepostavljeni igrač nakon Amerikanca Jimmya Connorsa, kojem je to uspjelo 1973. godine. Haasu je to bila druga turnirska pobjeda ove sezone. U travnju je slavio u Houstonu.

STANFORD - Amerikanka Lindsay Davenport pobjednica je 471.000 eura vrijednog WTA teniskog turnira u američkom Stanfordu. Davenport je u finalnom dvoboju pobijedila sunarodnjakinju i prvu nositeljicu, Venus Williams sa 7:6 (4), 5:7, 7:6 (4). Bio je to treći trijumf za Lindsay Davenport na ovom turniru. Prva dva naslova osvojila je 1998. i 1999. godine.

RIO DE JANEIRO - Košarkaši Argentine novi su prvaci Južne Amerike. U finalnom dvoboju južnoameričkog prvenstva Argentina je pobijedila Brazil 95:78. U dvoboju za treće mjesto Venezuela je bila bolja od Urugvaja 76:74.

ARZON - U prijateljskom nogometnom susretu odigranom u Arzonu francuski i poljski prvoligaš Rennes i Wisla Krakov remizirali su, 4:4 (3:2). Strijelci za francusku momčad bili su Frei (2, 9, 14) i Monterrubio (65), dok su pogotke za Wislu postigli Frankowski (8, 47, 55) i Zienczuk (40).

BASEL - Nakon posljednjih susreta po skupinama poznati su sudionici polufinala Europskog nogometnog U-19 prvenstva, što se održava u Švicarskoj. Mjesto među četiri najbolje momčadi izborili su Švicarska, Belgija, Španjolska i Turska. U polufinalu će igrati Švicarska i Turska, te Ukrajina i Španjolska.

MENDOZA - Španjolac Carlos Sainz (Citroen) pobjednik je osme utrke Svjetskog prvenstva u reliju, što se vozila po Argentini. Drugo mjesto osvojio je njegov momčadski kolega Francuz Sebastien Loeb, dok je treći bio Belgijanac Francois Duval u Fordu. Sainz je u Argentini dograbio svoju 26. pobjedu čime se probio na prvo mjesto svih vremena. Na drugom je ostao Britanac Colin McRae sa 25 pobjeda. Sainz se uspjehom u domovini Gauča popeo na treće mjesto u ukupnom poretku. U vodstvu je Loeb (61), drugi je Solberg (44), a treći Sainz i Maertin (34). Nakon što je prošle godine ispustio pobjedu zbog pogreške (dobio je vremensku kaznu zbog prebrzog ulaska u boks), Sainz je ove godine vozio bez pogreške, a pomazila ga je i sreća, točnije pogreške njegovih suparnika. Do cilja nisu došli Petter Solberg, Marcus Goenholma i Markko Maertin. Bivši svjetski prvak je vodstvo preuzeo na 19. brzinskom ispitu i do kraja je sačuvao. Loeb je prošao ciljem sa više od minute zaostatka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙