FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 21 SAT

ZAGREB, 12. srpnja (Hina) - Donosimo pregled najvažnijih događaja do 21sat.
ZAGREB, 12. srpnja (Hina) - Donosimo pregled najvažnijih događaja do 21 sat.

RIM - Dva talijanska nogometna suca Marco Gabriele i Luca Palanca suspendirana su zbog sumnje u umiješanost u aferu namještanja rezultata u prošlosezonskom prvenstvu. Gabriele i Palanca, koji su zajednički odsudili 46 prvoligaških utakmica, nalaze se u najnovijoj skupini od 14 osoba osumnjičenih za sudjelovanje u namještanje rezultata.

"U ovakvim slučajevima standardna procedura je da se iz sigurnosnih razloga osobe umiješane u aferu suspendiraju. Želio bih naglasiti da biti pod istragom nije isto kao i biti osuđen. Da bi se nekoga osudilo treba imati dokaze", izjavio je predsjednik Talijanske udruge nogometnih sudaca (AIA) Tullio Lanese.

Istraga, koju je pokrenulo tužilaštvo u Napulju 14. svibnja, obuhvatila je 14 talijanskih klubova, od čega četiri prvoligaša - Sampdoriu, Lecce, Regginu i Chievo.

MINSK - Trener bjeloruskog nogometnog kluba Torpedo iz Žodina Jakov Šapiro (42) umro je od posljedica pretrpljenog srčanog udara nakon što je njegova momčad postigla pobjednički pogodak u samoj završnici utakmice protiv Nemani iz Grodnog odigrane u subotu. Šapiru je pozlilo dok je trčao ka strijelcu pobjedničkog pogotka Igoru Truhovu, te je hitno prevezen u bolnicu, ali je u nedjelju preminuo.

NEWPORT - Nijemica Steffi Graf i Šveđanin Stefan Edberg izabrani su u američkom Newportu u tenisku Kuću slavnih. Mjesto u International Tennis Hall of Fame dobila je i Amerikanka Dorothy "Dodo" Cheney, pobjednica Australian Opena 1938. godine. Njemačka tenisačica u karijeri je osvojila 107 turnira, od čega 22 Grand Slama - četiri Australian Opena, šest Roland Garrosa, sedam Wimbledona i pet U.S. Opena. Na mjestu broj jedan svjetske teniske ljestvice provela je 377 tjedana, a 1988. godine je osvojila sva četiri Grand Slam turnira, te zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu. "Teško je izabrati koji mi je naslov najdraži. Svaki za mene ima posebnu priču i posebno mjesto u sjećanjima," kazala je Steffi Graf, inače supruga američkog tenisača Andrea Agassia. Edberg nije imao toliko uspješnu karijeru, međutim i on je godinama bio u teniskom vrhu. Osvojio je 42 turnira, od čega šest Grand Slama - po dva Australian Opena, Wimbledona i U.S. Opena. Bio je član švedske vrste koja je slavila u Davis Cupu.

BASTAD - Argentinski tenisač Mariano Zabaleta pobjednik je ATP turnira, što se za nagradni fond od 375.000 dolara igrao u švedskom Bastadu. Zabaleta je u finalnom dvoboju, koji je zbog lošeg vremena odigran u ponedjeljak, pobijedio sunarodnjaka Gastona Gaudia 6:1, 4:6, 7:6 (4).

LIMOGES - Talijan Stefano Casagranda i Slovenac Martin Hvastija zamoljeni su da napuste biciklističku utrku Tour de France zbog sumnje u uzimanje nedozvoljenih stimulativnih sredstava.

"Dobili smo pismo talijanske policije koja nas obavještava da je protiv Casagrande i Hvastije pokrenuta istraga zbog dopinga. Nakon toga zamolili smo njih dvojicu da napuste utrku," kazao je direktor Toura.

Zbog istih je razloga Britancu Davidu Millaru, Francuzu Cedricu Vasseuru i Talijanu Danilu Di Luci zabranjen nastup na Touru.

TRIPOLI - Posljednja, 6. partija dvoboja za naslov svjetskog prvaka između Uzbekistanca Rustama Kasimdžanova i Britanca Michaela Adamsa završena je remijem nakon oprezne igre. Konačan rezultat dvoboja je 3:3, pa će odluka o novom svjetskom prvaku pasti u doigravanju ubrzanim tempom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙