FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 21 SAT

ZAGREB, 23. srpnja (Hina) - Donosimo pregled najvažnijih događaja do21. sat.
ZAGREB, 23. srpnja (Hina) - Donosimo pregled najvažnijih događaja do 21. sat.

UMAG - Dva Guilerma - Argentinac Canas i Španjolac Garcia-Lopez plasirali su se uz prvog nositelja Carlosa Moyu u polufinale 15. izdanja ATP turnira "Croatia Open" u Umagu. I dok je Canasova pobjeda očekivana, 21-godišnji Španjolac Garcia-Lopez je napravio senzaciju, ne samo pobjedom nad drugim nositeljem Čehom Jiriem Novakom (6:3, 6:3), već i zbog činjenice da je do Umaga dobio svega jedan dvoboja na ATP Touru. Na jedinom hrvatskom ATP Touru mu je doista krenulo, u prva dva kola je svladao Rumunja Hanescua i Brazilca Sarettu, pa je prilično neopterećeno ušao u dvoboj sa Novakom, nekad petim tenisačem svijeta.

"Ne znam što se događa sa mnom u Umagu, ali što god bilo, neka potraje. Prvi puta sam prošao drugo kolo, pa potom igrao prvo četvrtfinale, a sada sam u polufinalu i nadam se proći dalje. Ozbiljno se tenisom bavim tek tri godine, a puno mi pomažu i treninzi sa mojim idolom Juanom Carlosom Ferrerom", kazao je presretni Garcia-Lopez na ATP press-konferenciji, njegovoj prvoj u životu.

Šesti nositelj Canas je do polufinala došao pobjedom nad Španjolcem Alexom Calatravom 6:2, 7:6 (4), čime je produžio niz pobjeda na devet budući da je tjedan prije Umaga bio pobjednik bogatog turnira u Stuttgartu. Argentinac dosad nije izgubio set u Umagu, a protiv Calatrave, 99. na svijetu je s lakoćom dobio prvi set, a vrlo teško drugi. Canas je do pobjede mogao i ranije, imao je 5:4 i 40:0 u drugom setu, no Calatrava je spasio tri meč lopte. U "tie-breaku" je 42. tenisač svijeta poveo sa 4:1, pa opet dopustio da mu protivnik izjednači na 4:4, no potom je odigrao puno kvalitetnije i zasluženo došao do polufinala.

"Ovo mi je deveti meč u samo jedanaest dana i deveta pobjeda, no nisam umoran. Želim igrati u finalu Umaga, makar će mi protiv Garcie Lopeza biti teško, u Umagu sam ga prvi puta gledao u životu i stvarno je dobar. Moj cilj ove sezone jest proći bez ozljeda, a o poboljšanju rankinga misliti sljedeće sezone", kazao je Canas.

REZULTATI, ČETVRTFINALE:

Carlos Moya (Špa/1) - Alberto Martin (Špa/1) 6:2, 7:6 (2)

Guillermo Canas (Arg/6) - Alex Calatrava (Špa) 6:2, 7:6 (4)

Guillermo Garcia-Lopez (Špa) - Jiri Novak (Češ/2) 6:3, 6:3

BEOGRAD - Hrvatska muška juniorska reprezentacija pobjedom je startala na Svjetskom prvenstvu za mlađe juniore u Beogradu. U dvoboju 1. kola skupine C Hrvatska je svladala Bugarsku sa 33-28.

LONS LE SAUNIER - Španjolski biciklist Juan Miguel Mercado (Quick Step) pobjednik je 18. etape "Tour de Francea" vožene od Annemassea do Lons le Sauniera u dužini od 166.5 km. Mercado je u cilj stigao za 4:04:03 sata pobijedivši u završnom sprintu sunarodnjaka Vicentea Garciju Acostu (Illes Balears). Sa 11 sekundi zaostatka ciljem su prošli trećeplasirani Kazahstanac Dmitrij Fofonov, četvrti Francuz Sebastie Joly, peti Nizozemac Marc Lotz i šesti Španjolac Juan Antonio Flecha, dok je velika skupina biciklista u kojoj su se nalazili i svi vodeći u ukupnom redoslijedu za pobjednikom zaostala 11:29 minuta. U ukupnom redoslijedu Amerikanac Lance Armstrong zadržao je 4:08 minuta ispred drugoga Talijana Ivana Bassa, treće i četvrto mjesto drže Nijemci Andreas Kloeden sa 5:11 i Jan Ullrich sa 8:08 minuta zaostatka za Armstrongom. U subotu se vozi 19. etapa, 55 km dugačak kronometar u Besanconu, a "Tour" završava u nedjelju etapom od Montreaua do Pariza i vožnjom po Champs-Elysees.

MILANO - Napadač AC Milana Filippo Inzaghi i dalje ima problema s ozljedom gležnja lijeve noge, zbog koje će biti izvan terena narednih šest tjedana. Inzaghi nije igrao od travnja, a u međuvremenu je obavio i operaciju. Najnoviji pregledi pokazili su da, na sreću, neće biti potrebna nova operacija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙