FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 21 SAT

ZAGREB, 24. srpnja (Hina) - Donosimo pregled najvažnijih događaja do 21sat.
ZAGREB, 24. srpnja (Hina) - Donosimo pregled najvažnijih događaja do 21 sat.

ZAGREB - Rezultati utakmica 1. kola nogometnog prvenstva Hrvatske:

Zagreb - Inter 0-1

Međimurje - Rijeka 1-2

TRNAVA - Nogometaši Slavena Belupa plasirali su se u polufinale Intertoto kupa nakon što su u uzvratnom dvoboju 3. kola protiv slovačke Trnave u gostima odigrali 2-2. Kako je prva utakmica u Koprivnici završila rezultatom 0-0, Koprivničanci su se plasirali dalje zbog više golova u gostima.

Strijelci: 0-1 Ferenčina (16), 0-2 Guć (29), 1-2 Kožuh (49), 2-2 Ujlaty (56).

U polufinalu Slaven Belupo igrat će protiv francuskog Lillea.

UMAG - Talijan Filippo Volandri prvi je finalist ovogodišnjeg izdanja jedinog hrvatskog ATP turnira tenisača "Croatia Opena" u Umagu. Četvrti nositelj Volandri vrlo je uvjerljivo sa 6-3, 6-2 svladao prvoga nositelja, četverostrukog pobjednika Umaga, te branitelja prošlogodišnjeg naslova, Španjolca Carlosa Moyu.

BESANCON - Američki biciklist Lance Armstrong potvrdio je svoju dominaciju na ovogodišnjem "Tour de Franceu" petom etapnom pobjedom. Armstrong je najbrže odvezao 19. etapu, kronometar u Besanconu u dužini od 55 kilometara, još više povećao svoju prednost u ukupnom redoslijedu, te će zasigurno u nedjelju u Parizu postati prvi vozač koji je uspio šest puta pobijediti na najvećoj biciklističkoj utrci na svijetu. Armstrong je ostvario vrijeme od 1:06:49 sati, što je bilo 1:01 minuta brže od drugoplasiranoga Nijemca Jana Ullricha, dok je treći bio još jedan Nijemac Andreas Kloeden sa 1:27 minuta zaostatka za Armstrongom. Ipak, Kloedenu je i treće mjesto u 19. etapi donijelo dovoljno razloga za radost, jer je u ukupnom redoslijedu preskočio Talijana Ivana Bassa, šestoga u 19. etapi, te se dan prije završetka utrke nalazi na drugom mjestu sa 6:38 minuta zaostatka za Armstrongom, ali i sa 21 sekundom prednosti u odnosu na trećeplasiranoga Bassa. Ullrich će, pak, u svom sedmom nastupu na "Touru" prvi puta ostati bez pobjedničkog postolja. Zaostatak iz prvoga dijela utrke bio je prevelik, te je usprkos dobroj formi iz posljednjeg tjedna ostao četvrti sa 9:09 minuta zaostatka za Armstrongom, a nije uspio ostvariti niti jednu etapnu pobjedu.

HOCKENHEIM - Svjetski prvak Michael Schumacher krenut će s prve startne pozicije u nedjeljnju utrku formule 1 za Veliku nagradu Njemačke. Drugo vrijeme na današnjim kvalifikacijama ostvario je Kolumbijac Juan Pablo Montoya. Iako je imao treći rezultat kvalifikacija Britanac Jenson Button startat će se 13. pozicije zbog izmjene motora. Iz drugog startnog reda krenut će vozači McLarena Kimi Raikkonen i David Coulthard.

PARIZ - Svjetska prvakinja na 100m Amerikanka Torri Edwards mogla bi sudjelovati na Olimpijskim igrama u Ateni unatoč tome što je bila pozitivna na doping testu na atletskom mitingu na Martiniku u travnju ove godine.

"Nadam se da ćemo konačnu odluku dobiti puno prije OI u Ateni. Moguće je da ne bude nikakvih kazni", izjavio je glavni tajnik Međunarodne atletske federacije (IAAF) Istvan Gyulai.

Da bi prošla bez kazne nadležni odbor pri IAAF-u mora utvrditi da je Edwards nehotice uzela nedozvoljena stimulativna sredstava. U protivnom, prijeti joj dvogodišnja suspenzija. Torri Edwards od početka tvrdi da je nevina. Ističe kako joj fizioterapeut dao tablete grožđanog šećera ne znajući da sadržavaju nedozvoljene stimulanse, odnosno "niketamid". Američka sprinterka već je bila saslušana pred Antidopinškom agencijom SAD-a, koja je utvrdila da u njenom slučaju postoje izvanredne okolnosti, te je slučaj proslijeđen IAAF-u. Na američkim olimpijskim kvalifikacijama Torri Edwards je izborila nastup u Ateni na 100m i 200m.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙