FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT 21 SAT

ZAGREB, 16. srpnja (Hina) - Donosimo pregled najvažnijih događaja do 21sat.
ZAGREB, 16. srpnja (Hina) - Donosimo pregled najvažnijih događaja do 21 sat.

GROSSETO - Hrvatski bacač kladiva Matko Tešija osvojio je sedmo mjesto na Svjetskom juniorskom prvenstvu u talijanskom Grossetu. Tešija je u finalu kladivo bacio 70.14 metara. Zlatna medalja pripala je Rusu Andreju Azarenkovu s rezultatom 74.11 metara, srebro Egipćaninu Moshenu El Ananyju (72.98 m), a bronca Nijemcu Kamiliusu Bethkeu (71.91 m). Arna Erega je nastupila u polufinalu an 100 metara s preponama, ali je s rezultatom 14.28 sekundi zauzela posljednje, osmo mjesto u svojoj skupini.

MILANO - Kapetan novih prvaka Europe, reprezentacije Grčke, i najbolji nogometaš nedavno završenog EURA, Theodoros Zagorakis (32) potpisao je dvogodišnji ugovor s talijanskim prvoligašem Bolognom. Bologna je angažirala Zagorakisa nakon što se nije uspio dogovoriti s novim španjolskim prvoligašem Levanteom.

STUTTGART - Bivši njemački nogometni reprezentativac Markus Babbel (31) vratio se u domovinu, te će sljedeće sezone igrati za Stuttgart. Babbelu, koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Blackburn Roversima, je ugovor s engleskim Liverpoolom vrijedio do 2006. godine, ali su ga "Redsi" otpustili, te je u Stuttgart stigao bez odštete. Babbel bi sa Stuttgartom trebao potpisati dvogodišnji ugovor.

MUENCHEN - Predsjednik najtrofejnijeg njemačkog nogometnog kluba Bayerna iz Muenchena Karl-Heinz Rummenigge odbacio je mogućnost da se u skoroj budućnosti njegov klub pojavi na burzi kao dioničko društvo.

"Nema izgleda za takvo što. Mislim da se niti jedan drugi klub osim Borussije iz Dortmuda neće usuditi na takav korak. Čelnici Borussije već su dovoljno razočarani kada im momčad izgubi u subotu, a onda ih u ponedjeljak čeka novo razočaranje kada vide da je vrijednost dionica pala", izjavio je Rummenigge.

Borussia iz Dortmunda je jedini njemački predstavnik među 40 europskih nogometnih klubova koji posluju kao dionička društva. No, ta potez se nije pokazao isplativim, jer trenutačna vrijednost dionica je 2.90 eura, dok je početna bila 11 eura.

LA MONGIE - Talijan Ivan Basso, član danske momčadi CSC, pobjednik je 12. etape biciklističke utrke "Tour de France" vožene od Castelsarrasina do vrha uspona na La Mongie u Pirenejima u dužini od 197.5 kilometara. Basso je ciljem prošao u vremenu 5:03:58 sati, a isto je vrijeme ostvario i drugoplasirani Amerikanac Lance Armstrong (USPS), peterostruki pobjednik "Toura". Treće mjesto u etapi zauzeo je Nijemac Andreas Kloeden (T-Mobile) sa 20 sekundi zaostatka, dok je četvrtoplasirani Španjolac Francisco Mancebo (Illes Balears) zaostao 24 sekunde. Ovo je prva velika pobjeda u karijeri za 27-godišnjeg Bassa, koji je prije dvije godine bio najbolji mladi vozač na "Touru", dok je lani utrku završio na sedmom mjestu. Najveći Armstrongovi konkurenti za ukunu pobjedu prije početka "Toura", Nijemac Jan Ullrich i Amerikanac Tyler Hamilton već nakon prve prave brdske etape izgubili su gotovo sve izglede za ukupnu pobjedu. Ullrich je zaostato 2:30 minuta, a Hamilton 3:27 minuta za Armstrongom. U ukupnom redoslijedu vodstvo je zadržao Francuz Thomas Voeckler (Brioches la Boulangere) sa 5:24 minuta prednosti u odnosu na Armstronga, dok je na trećem mjestu još jedan Francuz, Sandy Casar sa 5:50 minuta zaostatka. U subotu je na rasporedu 13. etapa, još jedna u Pirenejima, od Lannemezana do vrha uspona na Plateau de Beille u dužini od 204.5 km.

LONDON - Predsjednik Svjetskog automobilističkog saveza (FIA) Max Mosley, koji je početkom mjeseca najavio svoj odlazak s ove pozicije na kraju godine, predomislio se i odlučio ostati na čelu FIA-e barem do listopada 2005. godine, odnosno do kraja mandata. Mosleya su na promjenu odluke nagovorili članovi Senata FIA-e.

"Gospodin Mosley je izrazio zahvalnost zbog povjerenja koje mu je ukazano od svih članova FIA-e", stoji u službenom priopćenju FIA-e.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙