FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - SPORT U 21.00 SATI

ZAGREB, 14. srpnja (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00sati:
ZAGREB, 14. srpnja (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

STUTTGART - Hrvatski tenisač Ivo Karlović preskočio je drugo kolo na 614.750 eura vrijednom ATP teniskom turnir u Stuttgartu. Karlović je pobijedio Argentinca Franca Squillaria 6:3, 7:6 (0).

GROSSETO - Mladi hrvatski atletičar Željko Vincek nije se uspio plasirati u finale utrke na 400 metara na Svjetskom juniorskom prvenstvu u talijanskom Grossetu. Vincek je u trećoj polufinalnoj skupini istrčao četvrti rezultat 47.08, te osvojio ukupno deveto mjesto, ispustivši finale za šest stotinki sekunde. Najbolje vrijeme u polufinalu ostvario je Amerikanac LaShawn Merritt (45.84). Milan Kotur je na 400 metara s preponama zapeo već u prvom krugu. U 4. skupini prvog kruga kvalifikacija osvojio je sedmo mjesto s rezultatom 53.28.

LJUBLJANA - U glavnom slovenskom gradu, Ljubljani danas su predstavnici svih 16 klubova košarkaške Goodyear lige prisustvovali ždrijebu za novu sezonu. Ove sezone u Goodyear ligi nastupit će pet hrvatskih klubova i već će prvo kolo (6. listopada) donijeti veliki derbi Zadar - Cibona VIP. Šibenka će gostovati u Beogradu protiv Partizana, Zagreb će dočekati Geoplin Slovan, dok će Split CO gostovati u Sarajevu protiv Bosne. Na redovnoj Skupštini, koja je održana prije ždrijeba, potvrđeno je kako će od sezone 2005/2006. liga ponovo imati 14 klubova, a ne kao ove sezone 16. Hrvatska, Srbija i Crna Gora, te Slovenija imat će po četiri predstavnika, a Bosna i Hercegovina dva kluba. Na osnovi rejtinga (koeficjenta koji se dobiva na osnovu rezultata klubova iz pojedine države) najbolja država dobit će u sezoni 2006/2007 još jednog predstavnika, dok će najslabija izgubiti jedno mjesto. To mjesto čelnici lige iskoristit će kao Wild Card pozivnicu, najvjerojatnije nekom klubu iz Makedonije.

MARSEILLE - Premda su danima tvrdili kako Didier Drogba nije na prodaju, čelnici francuskog prvoligaša Olympique Marseille obznanili su cijenu za svog napadača. Tko u svojim redovima želi reprezentativca Obale Bjelokosti morat će platiti 40 milijuna eura odštete. Najveći interes za Drogbu pokazao je Chelsea, točnije vlasnik engleske momčadi ruski tajkun Roman Abramović. Izvršni direktor londonskog premierligaša Peter Kenyon u utorak je otputovao u Marseille kako bi s predstavnicima OM-a razgovarao o Drogbinom transferu na "Otok". Englezi su prvo ponudili 28 milijuna eura, no predsjednik momčadi sa stadiona Velodrome, Christophe Bouchet samo je odmahnuo rukom. Kada je prije godinu dana došao iz Guingampa u Marseille, Drogba je koštao šest milijuna eura, a za svega desetak mjeseci njegova je vrijednost skočila za skoro sedam puta. Drogba je prošle sezone postigao 18 pogodaka u Le Championnatu, te 11 u europskim kupovima i bio je jedan od najzaslužnijih što je OM izborio plasman u finale Kupa UEFA.

BERLIN - Vratar njemačke nogometne reprezentacije i Bayern Munchena, Oliver Kahn (35) odbio je sjajnu ponudu jednog japanskog kluba, vrijednu 7.5 milijuna eura po sezoni. "Nije bitno ime kluba, no ponuda je zaista sjajna. Međutim, želim zaključiti karijeru na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2006. godine. Da odem u Japan mogao bi zaboraviti na reprezentaciju," kazala je jedinica "elfa" i bavarske momčadi.

LONDON - Čelnici engleskog nogometnog prvaka Arsenala angažirali su dosadašnjeg vratara španjolske Celte Vigo, Manuela Almunia (27). Španjolac je prošle sezone proveo na posudbi u redovima Albacetea i bio je jedan od najboljih igrača te momčadi. "Već duže vrijeme pratimo Manuela. Izuzetno smo zadovoljni što je pristao na naše uvjete. Radi se o vrlo kvalitetnom i pouzdanom vrataru," kazao je menadžer londonskih "Topnika", Arsene Wenger. Almunia je na Hihgbury doveden kao rezerva za njemačkog reprezentativca Jensa Lehmanna. Dosadašnji pričuvni vratari napustili su klub - Rami Shaabanu je istekao ugovor, dok je Graham Stack poslan na kaljenje u Millwall.

ST FLOUR - Francuz Richard Virenque pobjednik je desete, najduže etape biciklističke utrke Tour de France. Virenque je 237 kilometara dugačku dionicu od Limogesa do St Floura prošao za šest sati i 24 sekunde i svojom pobjedom uveličao proslavu Dana Bastije. Član momčadi Quick Step-Davitamon postao je i 14. francuski biciklist, koji je u povijesti Toura slavio 14. srpnja, kada je u Francuskoj nacionalni praznik. "Sretan sam i ponosan što sam osvojio etapu na današnji dan. U jednom trenutku osjetio sam krizu, no ipak sam izdržao," kazao je jedan od najpopularnijih francuskih biciklista. Drugo i treće mjesto osvojili su biciklisti T-Mobile teama, Nijemci Andreas Kloeden i Erik Zabel. U ukupnom poretku vodeću poziciju zadržao je Francuz Thomas Voeckler, dok se peterostruki pobjednik Toura, Amerikanac Lance Armstronga i dalje nalazi na šestoj poziciji sa 9:35 minuta zaostatka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙