FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 12.30 SATI

ZAGREB, 13. srpnja (Hina) - Donosimo pregled najvažnijih događaja do12.30 sati.
ZAGREB, 13. srpnja (Hina) - Donosimo pregled najvažnijih događaja do 12.30 sati.

LONG BEACH - Na američkim plivačkim olimpijskim kvalifikacijama u Long Beachu postavljena su dva nova svjetska rekorda. Aaron Piersol popravio je vlastiti rekord na 200 metara leđno koji sada iznosi 1:54.74 minuta, dok je Amanda Beard nakon samo dva dana ponovno postala vlasnica svjetskog rekorda na 200 metara prsno isplivavši tu dionicu za 2:22.44 minuta. Piersol je vlastiti rekord na 200 leđno popravio za gotovo pola sekunde, dosadašnje najbolje vrijeme iznosilo je 1:55.15 minuta, dok je Beard odgovorila na izazov Australke Leisel Jones koja je prije dva dana u Brisbaneu 200 prsno isplivala za 2:22.96 minuta.

LONDON - Mario Ančić i dalje je najboljerangirani hrvatski tenisač na obje ATP ljestvice, na ulaznoj listi zadržao je 27. mjesto dok je na listi za prvaka pao za jednu poziciju u odnosu na prošli tjedan, te je sada 13. Ivan Ljubičić, koji kao niti Ančić nije igrao prošloga tjedna, na ulaznoj je listi "zaradio" jedno mjesto i sada je 29., dok je na listi za prvaka pao za jednu poziciju i trenutačno je 22. Jedini hrvatski igrač koji je bio u akciji prošloga tjedna, Ivo Karlović na ulaznoj je listi ostao 59., dok je na listi za prvaka izgubio jedno mjesto i sada je 65. Inače, vodstvo na obje liste zadržao je Švicarac Roger Federer, pobjednik Gstaada. Na ulaznoj listi drugi je Amerikanac Andy Roddick, a treći Argentinac Guillermo Coria, dok je redoslijed na listi za prvaka obrnut. Iako su prošloga tjedna odigrana čak tri turnira, niti na jednoj ljestvici nije bilo promjena među prvih 10.

LIMA - Rezultati 3. kola i ljestvica skupine A Copa America koji se igra u Peruu:

Venezuela - Bolivija 1-1

Peru - Kolumbija 2-2

TABLICA:

1. Kolumbija 3 2 1 0 4 2 7

2. Peru 3 1 2 0 7 5 5

3. Bolivija 3 0 2 1 3 4 2

4. Venezuela 3 0 1 2 2 5 1

ASUNCION - Napadač kolumbijskog Once Caldasa, novoga osvajača Copa Libertadores, Jorge Agudelo (31) kažnjen je sa šest mjeseci zabrane igranja zbog pozitivnog dopinškog testa, objavila je Južnoamerička nogometna konfederacija (CSF). Kazna vrijedi od 5. srpnja. Agudelo je bio pozitivan na kokain nakon prve četvrtfinalne utakmice Copa Libertadores protiv Santosa. Usprkos tomu, Agudelo je nastupio u polufinalu protiv Sao Paula, te je čak postigao i pobjednički pogodak za 2-1 u 89. minuti uzvratnog dvoboja koji je odveo Once Caldas u finale.

MADRID - Španjolski nogometni prvak i osvajač Kupa UEFA Valencia pristala je prodati svog napadača, norveškog reprezentativca Johna Carewa (24) turskom Bešiktašu. Novi trener Valencije Claudio Ranieri izjavio je kako se Carew ne uklapa u njegovu viziju momčadi za sljedeću sezonu, što je otvorilo put ka transferu u Tursku. Carewa će u narednoj sezoni voditi bivši trener madridskog Reala, a sada prvi stručnjak Bešiktaša Vicente del Bosque. Carew je prošlu sezonu proveo na posudbi u talijanskoj Romi, a očekuje se da će s Bešiktašem potisati trogodišnji ugovor.

ATENA - Točno mjesec dana uoči početka 28. Ljetnih olimpijskih igara u Ateni (13. - 29. kolovoza) otvoren je glavni press centar koji se nalazi u neposrednoj blizini Olimpijskog stadiona. Istodobno, predsjednica Organizacijskog odbora Igara (ATHOC) Gianna Angelopoulos-Daskalaki još je jednom pokušala uvjeriti javnost kako će svi objekti biti završeni na vrijeme.

"Sigurna sam da ćemo stići na vrijeme obaviti sve radove. Pozivam sve one koji ne vjeruju da dođu u Atenu i sami se uvjere. Nadam se da ćemo na kraju Igara svi mi koji smo uključeni u organizaciju moći biti ponosni na svoj rad", izjavila je Angelopoulos-Daskalaki u radijskom intervjuu.

Ipak, predsjednica ATHOC-a priznala je da Međunarodni olimpijski odbor (MOO) nakon neugodnog iskustva s Grčkom ozbiljno razmišlja o tome da Igre više nikada ne dodijeli tako maloj državi.

SYDNEY - Australski olimpijski odbor (AOC) upozorio je sve australske sportaše kako će ih izbaciti s popisa putnika na Olimpijske igre koje za mjesec dana počinju u Ateni (13. - 29. kolovoza) ukoliko ih se uhvati da si ubrizgavaju bilo kakve injekcije, pa čak i one koje bi sadržavale dozvoljene vitamine i preparate. Predsjednik AOC-a John Coates izjavio je kako će jedine iznimke biti dijabetičari koji će smjeti primati injekcije inzulina.

"Svaki sportaš koji želi uzeti vitamine u obliku injekcije ili lijeka mora zatražiti dopuštenje od službenog liječnika australske olimpijske reprezentacije. A liječnik smije izdati dozvolu samo ako se radi o opravdanim medicinskim razlozima", kazao je Coates.

CAPE TOWN - Zabrinjavajuće veliki broj južnoafričkih sportaša uživa marihuanu, objavio je Južnoafrički institut za sport bez droge.

"Oko 1.4 posto testiranih sportaša bilo je pozitivno na marihuanu, poglavito stoga što sportaši ne znaju da se ona zadržava u organizmu i do tri tjedna. Marihuana je tek u siječnju ove godine stavljena na listu zabranjenih sredstava iako se ne radi o sredstvu koje bi pridonosilo postizanju boljih rezultata", izjavila je direktorica Instituta Daphne Bradbury.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙