FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - SPORT U 21.00 SATI

ZAGREB, 8. srpnja (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00sati:
ZAGREB, 8. srpnja (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

ZAGREB - Unatoč najavama Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) nije na današnjoj sjednici donio odluku o novom izborniku hrvatske reprezentacije. Ime novog izbornika vjerojatno će biti poznato u utorak, 13. srpnja do kada bi predsjednik HNS-a Vlatko Marković, predsjednik Stručne komisije Miro Uljan, te član IO Josip Friščić trebali obaviti razgovore s četvoricom kandidata - Zlatkom Kranjčarom, bivšim slovenskim izbornikom Srečkom Katanecom, izbornikom mlade reprezentacije Martinom Novoselcom, te izbornikom Irana Brankom Ivankovićem, rečeno je na današnjoj novinarskoj konferenciji u Kući nogometa, na kojoj su prisustvovali predsjednik HNS-a Marković, te glavni tajnik HNS-a Srebrić. Današnji tisak uz ovu četvoricu navodi kao moguće kandidate i bivšeg izbornika Miroslav Blaževića, te Ivu Šuška. U utorak 13. srpnja na rasporedu je nova sjednica IO-a na kojoj bi se trebalo donijeti odluka o izborniku, a vjerojatno je da će na temelju obavljenih razgovora s kandidatima članovima IO-a biti predloženo jedno ime.

ATENA - Vratar grčke nogometne reprezentacije Antonis Nikopolidis od danas je i službeno član grčkog Olympiakosa. Jedan od najboljih vratara na proteklom Europskom prvenstvu u Portugalu dogovorio je prelazak iz Panathinaikosa u Olympiakos prije skoro dva mjeseca, međutim ugovor je potpisao danas. Vodstvo pirejskog kluba nije željelo otkriti financijske detalje ugovora, no grčki mediji navode svotu od 600.000 eura.

GSTAAD - Jaka kiša i veliko nevrijeme uzrokovali su prekid mečeva na ATP teniskom turniru u švicarskom Gstaadu. Danas su na teren trebali izaći i hrvatski tenisač Ivo Karlović i wimbledonski pobjednik Roger Federer no meč nije odigran zbog kiše. Karlović je danas ipak odigrao susret prvog kola parova. U paru su Nizozemcem Wassenom pobijedio je španjolsko - talijansku kombinaciju Ramirez Hidalgo - Starace 6:3, 6:4.

MADRID - Dosadašnji vezni igrač škotskog nogometnog prvoligaša Rangersa, Mikel Arteta (22) potpisao je ugovor za španjolski Real Sociedad. Njegov transfer u San Sebastian vrijedan je 4 milijuna eura. Premda ima tek 22 godine njegov nogometni put je iznimno zanimljiv. Arteta je rođen u Baskiji, međutim ubrzo je preselio u Barcelonu i premda je bio jedan od najboljih igrača španjolske U-20 reprezentacije na Nou Campu nije dobio pravu priliku. Napustio je Barcu i pomalo iznenađujuće preselio u Rangers. Odlične igre u škotskom velikanu otvorile su mu vrata mnogih klubova u domovini, no Arteta se odlučio za povratak u rodnu Baskiju u Real Sociedad.

GLASGOW - Premda su praktički svi škotski mediji objavili vijest kako će bivši kapetan francuske nogometne reprezentacije Marcel Desailly (35) karijeru nastaviti u redovima Celtica, bivši član Chelsea demantirao je pisanje novina. "Celtic je veliki i ugledan klub, no ništa se nismo dogovorili. Još uvijek razmišljam o nastavku karijere," kazao je Desailly, koji se nakon ispadanja od Grčke u četvrtfinalu Europskog prvenstva oprostio od francuske reprezentacije. U dresu Tricolora prikupio je rekordnih 116 nastupa. Posljednjih šest sezona Desailly je proveo u dresu londonskog Chelsea, a igrao je i za Milan, Olympique Marseille i Nantes. S francuskom reprezentacijom je osvojio svjetski (1998) i europski (2000) naslov, dok je u dresu Milana (1994) i Marseillea (1993) bio europski klupski prvak.

CHARTRES - Australac Stuart O'Grady pobjednik je pete etape biciklističke utrke Tour de France, što je u dužini od 200.5 kilometara vožena od Amiensa do Chartresa. O'Grady je slavio s rezultatom pet sati 5 minuta i 38 sekundi. Drugi je bio Danac Jakob Piil, a treći Francuz Sandy Casar. Peterostruki pobjednik Toura, Amerikanac Lance Arsmstrong etapu je završio sa 12:33 minute zaostataka za pobjednikom, čime je ispustio vodstvo u ukupnom poretku. Nakon pet etapa vodeći je Francuz Thomas Voeckler, kojem je ovo prvi Tour. Drugi je O'Grady, dok je Armstrong pao na šestu poziciju sa 9:35 minuta zaostatka za Voecklerom.

CHARTES - Zbog velikih problema s leđima Australac Bradley McGee (27) odustao je od daljnjeg nastupa na biciklističkoj utrci Tour de France. Član momčadi FDJeux.com odustao je na polovici pete etape, koja je u dužini od 200.5 kilometara vožena od Amiensa do Chartresa.

NIKOZIJA - Olimpijski plamen stigao je danas na Cipar, posljednje odredište na putu oko svijeta, uoči povratka u Atenu. Svečani doček olimpijske baklje upriličen je u Paphosu, što je oduševilo brojne turiste koji ljetuju u ovom mjestu na obali. Prvi je baklju ponio član Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Cipranin, Kikis Lazarides, a potom legenda ciparskog nogometa, Andreas Stylianou. Baklja će na svom obilasku otoka na putu prema Nikoziji, proći kroz Limassol, ali će zaobići dio otoka koji se nalazi pod turskom vlašću.

LONDON - Afričkog nogometno prvenstvo 2008. godine održat će se u Gani, odlučila je Afrička nogometna federacije (CAF) na današnjem glasovanju u Kairu. Gana je dobila devet, a jedini protukandidat Libija tri glasa članova Izvršnog odbora CAF-a, dok je predstavnik Senegala bio suzdržan. Gana je do sada organizirala Afrički Kup nacija 1963 i 1978. godine, dok je prije dvije godine bila suorganizator uz Nigeriju. "Sretan sam što će Gana ugostit najbolje nogometaše našeg kontinenta. Imamo još dovoljno vremena za završne pripreme," kazao je prvi čovjek Organizacijskog odbora Kofi Amoah. Ove godine prvenstvo "Crnog kontinenta" održano je u Tunisu, dok će se za dvije godine održati u Egiptu.

LONDON - Australski nogometni reprezentativac i dosadašnji član Leeds Uniteda, Mark Viduka (28) potpisao je trogodišnji ugovor za Middlesbrough vrijedan 6 milijuna funti. Viduka je još prošlog tjedna prošao liječnički pregled, no potpisivanje ugovora je zapelo zbog financija. Na koncu su se sve strane dogovorile i bivši napadač zagrebačkog Dinama karijeru će nastaviti na Riverside stadionu. "Vjerujem kako momčad Middlesbrougha može izboriti plasman u Ligu prvaka. Imamo vrlo kvalitetnu ekipu," kazao je Viduka na prvom treningu u klupskom kampu u Rockliffe Parku. Nakon tri sezone u dresu zagrebačke momčadi Viduka je 1998. godine preselio u Celtic. U Škotskoj se zadržao dvije sezone, a potom je za 6 milijuna funti preselio u Leeds. U taboru momčadi s Ellan Roada odigrao je 126 utakmica i postigao 59 pogodaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙