FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BRAČIĆ:DO SADA PRISTIGLO OKO 120 ZAHTJEVA ZA PROJEKTE PODUZETNIŠTVA

ZAGREB, 22. srpnja 2004. (Hina) - Na javne pozive za projekte izPrograma poticanja malog i srednjeg poduzetništva Ministarstvagospodarstva, rada i poduzetništva, objavljene prije desetak dana, većje pristiglo 120 zahtjeva, kazao je danas pomoćnik ministra IvanBračić.
ZAGREB, 22. srpnja 2004. (Hina) - Na javne pozive za projekte iz Programa poticanja malog i srednjeg poduzetništva Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, objavljene prije desetak dana, već je pristiglo 120 zahtjeva, kazao je danas pomoćnik ministra Ivan Bračić.

Ocjenivši da će biti velikog interesa za projekte, Bračić je najavio da će se prvi zahtjevi početi obrađivati krajem kolovoza i početkom rujna.

Do sada je najveći interes pokazan za potpore projekata početnika, poduzetništva žena i osnivanju novih zadruga, a Bračić procjenjuje da će najveći interes biti za projekt Lokalni projekti razvoja - poduzetnik. Riječ je o projektu kojemu je cilj jačanje poduzetništva i ravnomjerni razvoj po regijama kroz subvenciju kamate na poduzetničke kredite.

Bračić drži i kako će veliki interes izazvati i projekt Poduzetničke zone, kojemu je cilj poticanje i brža izgradnja poduzetničkih zona u jedinicama lokalne i područne samouprave. U ovoj bi se godini, dodao je, moglo infrastrukturno dovršiti 50 poduzetničkih zona, od kojih će prva zona biti otvorena u Pakracu.

Na susretu s novinarima Bračić se zauzeo za uklanjanje administrativnih barijera koje su kočnica bržeg gospodarskog razvitka. Nužno je poticati razvoj malih i srednjih poduzeća, ulagati u proizvodne djelatnosti i izvoz te povećavati konkurentnost.

Bračić je podsjetio na podatke kako je 44 posto ukupno zaposlenih u Hrvatskoj zaposleno upravo u malom i srednjem poduzetništvu. Tako je 68.000 zaposlenih u malim i srednjim društvima, 102.000 u obrtu i 900 u zadrugama, a u prošloj su godini ostvarili 60 posto ukupnog izvoza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙