FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EBRD: SLOVAČKA MEĐU NAJSNAŽNIJIM SREDNJOEUROPSKIM GOSPODARSTVIMA

BRATISLAVA, 22. srpnja 2004. (Hina/TASR) - Slovačka je jedno odnajsnažnijih gospodarstava u središnjoj Europi, objavila je na svojimweb stranicama Europska banka za obnovu i razvitak (EBRD) u svojojstrategiji za tu zemlju.
BRATISLAVA, 22. srpnja 2004. (Hina/TASR) - Slovačka je jedno od najsnažnijih gospodarstava u središnjoj Europi, objavila je na svojim web stranicama Europska banka za obnovu i razvitak (EBRD) u svojoj strategiji za tu zemlju.

EBRD je pozdravila reforme slovačkog poreznog sustava, tržišta rata i mirovinskog sustava, no upozorila je na mnoga problematična područja, poput smanjivanja regionalnih nejednakosti, zdravstvene i reforme obrazovnog sustava te poboljšanja provedbe zakona.

U svojoj strategiji za Slovačku ta banka obvezala se na potporu u području poduzetništva, financija, energetike i infrastrukture. Zajedno sa strateškim ulagačima i dioničarskim fondovima EBRD će nastaviti podržavati restrukturiranje poslovnog sektora i izravne strane investicije.

U financijskom sektoru banka će proširiti usluge za male i srednje velike kompanije, lokalne vlasti i poljoprivredu, te će poticati privatizaciju i suradnju s nezavisnim proizvođačima struje u energetskom sektoru.

Dosad je ta banka u Slovačkoj potpisala 40 projekata vrijednih ukupno 3,6 milijardi eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙