FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KRIŽEVCI: ŽUPANIJA ĆE NASTAVITI POTICATI PODUZETNIŠTVO

KRIŽEVCI, 14. srpnja 2004. (Hina) - Koprivničko-križevačka županijanamjerava i dalje vlastitim novcem poticati poduzetništvo i malogospodarstvo, rečeno je danas na radnom sastanku župana JosipaFriščića s Gradskim poglavarstvom Križevaca.
KRIŽEVCI, 14. srpnja 2004. (Hina) - Koprivničko-križevačka županija namjerava i dalje vlastitim novcem poticati poduzetništvo i malo gospodarstvo, rečeno je danas na radnom sastanku župana Josipa Friščića s Gradskim poglavarstvom Križevaca.

U poduzetničkim zonama u Koprivničko-križevačkoj županiji na površini od oko tri milijuna četvornih metara u protekle dvije godine otvoreno je 76 malih tvornica, pogona, poduzetničkih i obrtničkih radionica koje zapošljavaju 1.950 ljudi.

Udruženim novcem županije i Ministarstva obrta, malog i srednjeg poduzetništva odobreno je 67 milijuna kuna poduzetničkih kredita, što se pokazalo najbržim i najdjelotvornijim načinom poticanja malog gospodarstva.

Friščić je najavio da će već idućeg tjedna predložiti Županijskom poglavarstvu da iz proračuna sudjeluje u sufinanciranju daljnjeg uređenja poduzetničkih zona u tom kraju s udjelom od 10 posto, odnosno oko pet milijuna kuna.

Računa se da će nove poduzetničke zone u Križevcima, Koprivnici i Đurđevcu privući domaće i strane poduzetnike koji uz manja ulaganja mogu pokrenuti proizvodne i uslužne djelatnosti brže nego u velikim gradskim središtima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙