FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OSIJEK: POGLAVARSTVO O PROGRAMU PODUZETNIK

OSIJEK: POGLAVARSTVO O PROGRAMU PODUZETNIKOSIJEK,19. srpnja 2004.(Hina) - Poglavarstvo Osječko-baranjske županijena današnjoj je sjednici prihvatilo inicijativu o pokretanju projekta"Lokalni projekti razvoja - Poduzetnik" za 2004. godinu, čiji je ciljjačanje poduzetništva i ravnomjerni razvoj hrvatskih regija.
OSIJEK,19. srpnja 2004.(Hina) - Poglavarstvo Osječko-baranjske županije na današnjoj je sjednici prihvatilo inicijativu o pokretanju projekta "Lokalni projekti razvoja - Poduzetnik" za 2004. godinu, čiji je cilj jačanje poduzetništva i ravnomjerni razvoj hrvatskih regija.

Riječ je o dijelu programa Vlade RH za poticanje malog i srednjeg poduzetništva, za koji je javni poziv uputilo Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, a organizatori projekta su hrvatske županije.

Kako je istaknuto za taj program očekuje se ukupni kreditni fond od oko 200 milijuna kuna, najniži iznos kredita bio bi 5.000 eura, a kamatna stopa kretala bi se od 3,70 do 6 posto, jer će se u sufinanciranje kamata, uz Ministarstvo gospodarstva, uključiti Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarsnosti te Županija.

Župan Krešimir Bubalo kazao je kako je riječ o značajnom projektu za poticanje poduzetništva u Županiji te da se uskoro očekuje objava natječaja i sklapanje ugovora s poslovnim bankama, koje će financijski pratiti projekt.

Poglavarstvo je dalo pozitivno mišljenje za projekt izgradnje hladnjače s kontroliranom atmosferom, koji su pokrenuli osječka tvrtka "Baretid" d.o.o. i poljoprivredno obiteljsko gospodarstvo Vesne Bašić, kapaciteta 1400 tona i ukupne vrijednosti 10,3 milijuna kuna.

U raspravi je ocijenjeno kako se ta investicija uklapa u projekte koje je Županija već pokrenula u području poljoprivrede, posebice u planove povećanja voćarske i povrtlarske proizvodnje, a značajna je za kvalitetnije uskladištenje proizvoda i opskrbu tržišta, jer u Županiji trenutačno nema takvih objekata.

Tijekom rasprave o financijskom poslovanju jedinica lokalne samouprave zaključeno je kako je od 42 jedinice, njih 25 prošlu godinu završilo s pozitivnim financijskim rezultatom, a 17 s ukupnim manjkom od 18,7 milijuna kuna, od čega manjak grada Osijeka iznosi 6,5 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙