FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TRŽIŠTE RADA: OPTIMIZAM POSLOPRIMACA POVEĆAN, POSLODAVCI SUZDRŽANI

ZAGREB, 21. srpnja 2004. (Hina) - Optimizam posloprimaca na hrvatskomtržištu rada u pogledu nalaženja boljeg posla u drugom kvartalu ovegodine povećan je u odnosu na prva tri mjeseca, dok su poslodavciistodobno smanjili očekivanja o broju novozaposlenih i o povećanjuplaća u narednih godinu dana.
ZAGREB, 21. srpnja 2004. (Hina) - Optimizam posloprimaca na hrvatskom tržištu rada u pogledu nalaženja boljeg posla u drugom kvartalu ove godine povećan je u odnosu na prva tri mjeseca, dok su poslodavci istodobno smanjili očekivanja o broju novozaposlenih i o povećanju plaća u narednih godinu dana.

Pokazuju to rezultati istraživanja tvrtke Selectio o indeksu tržišta rada u drugom tromjesečju ove godine.

Istraživanje je provedeno tijekom svibnja na uzroku 127 poslodavaca i više od tisuću posloprimaca.

U svibnju je 73,1 posto posloprimaca smatralo da su im izgledi za nalaženje boljeg posla vrlo dobri, dobri ili osrednji, što je 2,4 postotna poena više u odnosu na prethodni kvartal i 3,5 postotnih poena u odnosu na zadnji kvartal prošle godine.

Istodobno, podindeks za poslodavce se smanjio i iznosi 90,4 u odnosu na 93,5 koliko je iznosio u veljači. Pritom 62,2 posto poslodavaca namjerava povećati broj zaposlenih u narednih 12 mjeseci, što je značajno manje u odnosu na prvi kvartal kada ih je bilo blizu 70 posto. Nešto više od 54 posto poslodavaca smatra da će u idućih godinu dana morati povećavati plaće barem brzinom kojom su ih povećavali u prothodnih 12 mjeseci, što je povećanje za 2,5 postotnih poena u odnosu na prvi kvartal.

Snižavanje podindeksa za poslodavce je očekivano s obzirom na ljetnu stagnaciju pa se u kolovozu očekuje najniža godišnja vrijednost podindeksa, napominje Selectio.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙