FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OKOLICA MUENCHENA NAJDINAMIČNIJA NJEMAČKA REGIJA

MUENCHEN, 21. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Predgrađa Muenchenapredstavljaju najdinamičniju i gospodarski najuspješniju regiju uNjemačkoj, s niskom stopom nezaposlenosti i visokom razinomkonkurentnosti, pokazalo je istraživanje švicarske tvrtke zagospodarska istraživanja i strateške konzultacije Prognos.
MUENCHEN, 21. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Predgrađa Muenchena predstavljaju najdinamičniju i gospodarski najuspješniju regiju u Njemačkoj, s niskom stopom nezaposlenosti i visokom razinom konkurentnosti, pokazalo je istraživanje švicarske tvrtke za gospodarska istraživanja i strateške konzultacije Prognos.

Grad Muenchen i obližnji okrug Starnberg nalaze se na drugom i trećem mjestu, pokazalo je to istraživanje provedeno za list Handelsblatt.

Istraživanje se temeljilo na najnovijim raspoloživim službenim podacima, a uzelo je u obzir lokalno tržište rada, strukturu stanovništva, konkurentnost i inovativnost te prosperitet ukupno 429 obuhvaćenih okruga i gradova. Glavni grad Berlin nalazi se na 262. mjestu.

Prema tom istraživanju, dva okruga najlošijih gospodarskih mogućnosti su istočnonjemački gradovi Demmin u državi Mecklenburg-Pomerania, te Hoyerswerda u Saskoj.

"Potrebno je usmjeriti više energije na razvoj dinamičnih središta i u istočnoj i u zapadnoj Njemačkoj", navodi se u priopćenju direktora Prognosa Mathiasa Brucksteega. "Samo regije s visokom razinom stručnosti i inovacijskim clusterima razvijaju dovoljno snage za poticanje rasta".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙