FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO - ZA SRIJEDU, 7. SRPNJA

ZAGREB, 6. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 7 srpnja.
ZAGREB, 6. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 7 srpnja.

ZAGREB - Zagrebačka banka održat će konferenciju za novinare na kojoj će izvijestiti o pripajanju Universal banke Sarajevo Zagrebačkoj banci BH i značaju te nove banke - UniCredit Zagrebačke banke za bosanskohercegovačko tržište (11,00 sati, Uprava Zagrebačke banke, Paromlinska 2).

ZAGREB - Nakladnička kuća Masmedia predstavit će knjigu "Menadžment (Teorija menadžmenta i empirijsko istraživanje u Hrvatskoj)", autora Fikrete Bahtijarević - Šiber i Pere Sikavice (12,00 sati, Novinarski dom - velika dvorana, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Tvrtka Hoto Ville na konferenciji za novinare predstavit će projekt izgradnje istoimenog naselja u Svetoj Nedjelji pokraj Samobora (11,30 sati, restoran Gallo, Andrije Hebranga 34).

ZAGREB - Hrvatske su tvrtke lani potrošile 3,8 milijardi kuna na telekomunikacijske usluge, procjenjuju da će u ovoj i u idućim godinama trošiti isto toliko na godišnjoj razini, jer očekuju oštriju konkurentnost u fiksnoj i u mobilnoj telefoniji zbog ulaska barem jednog još fiksnog operatera te trećeg mobilnog operatera na hrvatsko tržište. Rezultati su to istraživanja koje je provela analitička kuća Arthur D. Little o telekomunikacijskim navikama domaćih tvrtki. Studija je analizirala telekomunikacijske navike hrvatskih tvrtki sa više od pet zaposlenika i zasnovana je na 350 ispunjenih upitnika, te na individualnim razgovorima sa direktorima 14 najvećih domaćih kompanija. Po tim podacima, od 3,8 milijardi kuna, tvrtke su 46 posto potrošile na usluge fiksne telefonije, do 41 posto na mobilne, glasovne i podatkovne usluge, te do 13 posto na pristup Internetu i ostalim podatkovnim uslugama.

ZAGREB - Nastavlja se pad broja zaposlenih u hrvatskoj industriji na godišnjoj razini, dok je na mjesečnoj razini u svibnju zabilježen blagi rast. Tako je ukupan broj zaposlenika u industriji u Hrvatskoj u svibnju ove godine bio manji za 1,9 posto u usporedbi sa svibnjem 2003. U usporedbi pak sa travnjem 2004. broj zaposlenih u industriji u svibnju je bio veći za 0,4 posto. U usporedbi s prosječnim mjesečnim brojem zaposlenika u 2003. broj zaposlenih u hrvatskoj industriji u svibnju je bio manji za 1,6 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. Istodobno je proizvodnost rada u industriji u razdoblju od siječnja do svibnja 2004. veća za 6,9 posto u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem.

ZAGREB - Prosječna mjesečna neto plaća po satu rada zaposlenih u pravnim osobama u Hrvatskoj za travanj je iznosila 22,81 kunu, što je u odnosu na ožujak više za 3,5 posto, a u odnosu na isti mjesec prošle godine za 3,1 posto. Pritom treba imati u vodu da je u travnju bilo 179 plaćenih sati, što je za 3,2 posto manje nego u prethodnom mjesecu. Najveći broj plaćenih sati bio je u djelatnosti javne uprave i obrana; obveznog socijalnog osiguranje (207 sati), a najmanji u djelatnosti obrazovanje (165 sati), pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙