FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VUKOVAR: NA POVRŠINAMA VUPIKA ZAVRŠENA ŽETVA PŠENICE

VUKOVAR, 19. srpnja 2004. (Hina) - Na 1412 hektara vukovarskogpoljoprivredno-industrijskog kombinata Vupik jučer je završila žetvapšenice, potvrdio je danas direktor biljne proizvodnje u toj tvrtkiPero Čikanović.
VUKOVAR, 19. srpnja 2004. (Hina) - Na 1412 hektara vukovarskog poljoprivredno-industrijskog kombinata Vupik jučer je završila žetva pšenice, potvrdio je danas direktor biljne proizvodnje u toj tvrtki Pero Čikanović.

Čikanović je rekao kako su s ovogodišnjom žetvom izuzetno zadovoljni, te da prinos po hektaru iznosu 6,5 tona.

Vupik je također zasijao oko 350 hektara sjemenske pšenice, gdje je požnjeveno oko 2,5 tisuće tona, te krušarice namijenjenu za daljnju proizvodnju.

Na 1412 hektara zasađene su također tvrde i meke sorte pšenice u omjeru 60:40 u korist meke. Tvrde sorte ne daju visoke prinose, rekao je Čikanović, ali im je tržišna cijena nešto veća, međutim, one su potrebne u mlinsko-pekarskoj industriji radi kvalitete kruha, rekao je.

Čikanović je također potvrdio da je u potpunosti završeno uništavanje usjeva hibridnog kukuruza koji sadrži genetski modificirane organizme (GMO), a koji je na površinama Vupika bio zasađen na 165 hektara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙