FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski seljački savez traži 1,10 kuna neto za kilogram pšenice

KOPRIVNICA/KRIŽEVCI, 6. srpnja 2004. (Hina) - Hrvatski seljački savezKoprivničko-križevačke županije smatra da otkupna cijena pšeniceovogodišnjeg uroda ne smije biti niža od 1,10 kuna neto po kilogramustandardne kakvoće, a da bi sve ostale troškove trebali preuzetiotkupljivači.
KOPRIVNICA/KRIŽEVCI, 6. srpnja 2004. (Hina) - Hrvatski seljački savez Koprivničko-križevačke županije smatra da otkupna cijena pšenice ovogodišnjeg uroda ne smije biti niža od 1,10 kuna neto po kilogramu standardne kakvoće, a da bi sve ostale troškove trebali preuzeti otkupljivači.

Na sastanku čelnika županijskog Hrvatskog seljačkog saveza, održanom danas u Koprivnici, rečeno je kako je uoči početka žetve krajnje vrijeme da se odrede način otkupa i otkupna cijena ovogodišnje pšenice, te da se o tome sljedećih dana treba dogovoriti s prerađivačima iz Đurđevca, Koprivnice, Križevaca i Podravskih Sesveta.

U križevačkom mlinsko-pekarskom poduzeću "Mlinar", jednom od najvećih hrvatskih prerađivača, još nisu odredili otkupnu cijenu ni uvjete otkupa. Izvjesno je da za godišnje potrebe trebaju otkupiti 3000 vagona pšenice, a spremni su preuzeti sve ponuđene količine.

S obzirom na kišnu godinu, očekuje se slabija kakvoća pšenice, što će utjecati i na otkupnu cijenu, kaže Mirko Pomper iz križevačkog "Mlinara".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙