FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21.00 SAT

ZAGREB, 13. srpnja 2004. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti izHrvatske do 21.00 sat:
ZAGREB, 13. srpnja 2004. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz Hrvatske do 21.00 sat:

ZAGREB - Saborski Odbor za izbor i imenovanja danas je, bez oporbenih članova, odlučio odustati od prijedloga brisanja gornje granice naknade za putne troškove zastupnika iz mjesta 50 do 100 kilometara udaljenih od Zagreba. Predsjednik Odbora Branimir Glavaš (HDZ) oporbu je optužio da je pokrenula tu inicijativu a da ju je onda nastojala prikazati kao pokušaj HDZ-ovaca da se "dokopaju ekstra zarade".

VUKOVAR - Županijski sud u Vukovaru danas je šestoricu hrvatskih državljana srpske nacionalnosti iz Borova nepravomoćnom presudom osudio na kazne zatvora u ukupnom trajanju od 55 godina zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva počinjenog u Borovu od početka kolovoza do sredine rujna 1991., a dvojicu je oslobodio optužbi. Tročlano sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Ante Zeljka nakon šestomjesečnog dokaznog postupka donijelo je presudu kojom se osuđuju Jovan Ćurčić (1956.) na 15 godina zatvora, Miloš Držajić (1969.) na 11 godina, Mladen Maksimović (1968.) na 8 godina, te Dragan (Čedin) Savić (1970.), Jovica Vučenović (1959.) i Dušan Mišić (1964.), na po 7 godina zatvora.

BJELOVAR - U nazočnosti čelnika Bjelovarsko-bilogorske županije i vodstva Hrvatskih željeznica, u Bjelovaru je danas otvoren preuređeni unutrašnji prostor željezničkog kolodvora. U uređenje kolodvorskog prostora u Bjelovaru HŽ je uložio 540 tisuća kuna. Preuređene su blagajne i čekaonice i opremljene novom informatičkom opremom, piktogramima i zvučnicima.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza Darko Grivičić prozvao je danas mjerodavne zbog toga što nisu razgovarali s predstavnicima seljačkih udruga iako se smanjuju prava seljaka u otkupu pšenice. Ove godine suočeni smo sa činjenicom da nemamo s kim razgovarati, rekao je Grivičić novinarima u Hrvatskom saboru, na konferenciji za novinare koju je o žetvi 2004. održao Klub zastupnika Hrvatske seljačke stranke. Grivičić je ustvrdio da je današnjim sastankom s udrugama resorni ministar poljoprivrede Petar Čobanković od "udruga napravio bedake".

RIJEKA - Poglavarstvo Primorsko-goranske županije prihvatilo je danas tekst oglasa za javno nadmetanje za 10-godišnji zakup lovišta Tramuntana na otoku Cresu i imenovalo povjerenstvo za provođenje nadmetanja za pravo lova u tom lovištu, ali je odlučilo do daljnjeg odgoditi objavljivanje natječaja. Lovištem Tramuntana će, do daljnjeg, upravljati Hrvatski lovački savez (HLS) koji njime, sukladno rješenju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, upravlja od travnja ove godine.

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s gradonačelnikom Grada Vukovara Vladimirom Štenglom te su tom prigodom razgovarali o projektu uređenja vukovarskog vodotornja kao središnjeg memorijalnog mjesta Domovinskog rata u Vukovaru. U današnjem priopćenju Vladina Ureda za odnose s javnošću stoji da je ideja o uređenju vodotornja kao središnjeg memorijalnog mjesta unesena inače u prostorne planove Grada Vukovara još 1995. godine.

ZAGREB - U turističkim odredištima na hrvatskom Jadranu trenutno boravi 398.666 turista, što je gotovo 60 tisuća više nego prošloga tjedna, ali i 5 posto manje nego u isto vrijeme prošle godine, podaci su Hrvatske turističke zajednice (HTZ). Na Jadranu je po jučerašnjim podacima bilo 357.722 strana i 40.944 domaća turista.

ZAGREB - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković kazao je danas kako će država će preko Ravnateljstva za robne zalihe otkupiti sve tržišne viškove pšenice roda 2004., uz otkupnu cijenu od kune za kilogram pšenice standardne kvalitete. Pod istim uvjetima otkupljivat će se pšenica obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i ona poljoprivrednih poduzeća, a država će otkupljenu pšenicu isplatiti do 15. kolovoza.

ZAGREB - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković izjavio je danas kako je sjeme hibridnog kukuruza za koje je analizom utvrđeno da sadrži genetski preinačene organizme (GMO) u siječnju ove godine iz Austrije uvezla tvrtka Pioneer sjeme iz Zagreba. Sjeme je proizvedeno u Sjedinjenim Američkim Državama, u Hrvatskoj je prodano 1750 vrećica tog sjemena, a procjenjuje se da je njime zasijano oko 2.000 hektara kukuruza, rekao je ministar Čobanković na konferenciji za novinare.

SISAK - Generalni direktor Mečelj Željezare Sisak Nasibulla Mukhatdinov danas je na tematskoj sjednici Povjereništva podružnice Sindikata metalaca Hrvatske (SMH) u sisačkoj Željezari izjavio "da je vlasnik odlučio da Željezara u Sisku mora raditi i poslovati". Mečelj se među ostalim zahvaljuje sadašnjoj Vladi na pomoći u reguliranju uvjeta za plaćanje struje i plina i nada se da će zajedno s Vladom i Skupštinom vjerovnika Željezare Sisak d.d. u stečaju naći rješenje za daljnji rad i poslovanje", rekao je Mukhatdinov.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙