FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HGK OSIJEK: ŽETVA OBAVLJENA NA VIŠE OD 50 POSTO POVRŠINA

OSIJEK, 14. srpnja (Hina) - Žetva pšenice u Osječko-baranjskoj županijido sada je obavljena na više od 50 posto zasijanih površina, a ove segodine očekuje urod od oko 260.000 tona ove krušarice, doznaje sedanas u osječkoj Županijskoj komori.
OSIJEK, 14. srpnja (Hina) - Žetva pšenice u Osječko-baranjskoj županiji do sada je obavljena na više od 50 posto zasijanih površina, a ove se godine očekuje urod od oko 260.000 tona ove krušarice, doznaje se danas u osječkoj Županijskoj komori.

Radovi se odvijaju zadovoljavajućom dinamikom te se procjenjuje kako bi u slučaju povoljnih vremenskih uvjeta žetva u toj županiji mogla biti završena sredinom ili krajem idućeg tjedna.

Prema podacima Odjela za poljoprivredu i prehrambenu industriju osječke Komore do 12. srpnja u silose je bilo spremljeno 104.208 tona pšenice, od čega 76.363 tone s površina poljoprivrednih obiteljskih gospodarstava te 27.845 tona pšenice poljoprivrednih poduzeća.

Ukupan prosječni prinos trenutačno se kreće oko 5 tona po hektaru, od čega 4,8 tona na poljoprivrednim obiteljskim gospodarstvima, a 5,5 tona po hektaru na površinama poljoprivrednih poduzeća.

U Komori ističu kako je ovogodišnja pšenica zadovoljavajuće kvalitete te da se količina vlage kreće u prihvatljivim veličinama i ne premašuje 13 posto.

Ukupno je ove godine na oba vlasnička posjeda u Osječko-baranjskoj županiji pšenicom zasijana površina od 53.931 hektara, od toga 32.061 hektar na obiteljskim gospodarstvima, a 21.870 hektara na površinama poljoprivrednih poduzeća.

(Hina) xivuč yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙