FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 6. srpnja 2004.(Hina) - Pregled važnijih događaja u Hrvatskojdo 12,30 sati.
ZAGREB, 6. srpnja 2004.(Hina) - Pregled važnijih događaja u Hrvatskoj do 12,30 sati.

KOPRIVNICA/KRIŽEVCI - Hrvatski seljački savez Koprivničko-križevačke županije smatra da otkupna cijena pšenice ovogodišnjeg uroda ne smije biti niža od 1,10 kuna neto po kilogramu standardne kakvoće, a da bi sve ostale troškove trebali preuzeti otkupljivači. Na sastanku čelnika županijskog Hrvatskog seljačkog saveza, održanom danas u Koprivnici, rečeno je kako je uoči početka žetve krajnje vrijeme da se odrede način otkupa i otkupna cijena ovogodišnje pšenice, te da se o tome sljedećih dana treba dogovoriti s prerađivačima iz Đurđevca, Koprivnice, Križevaca i Podravskih Sesveta.

ZAGREB - Britanski financijski magazin 'Finance Central Europe' proglasio je Zagrebačku banku najboljom bankom u Hrvatskoj u 2004. godini, dok je predsjednik Uprave ZABA-e Franjo Luković proglašen najboljim bankarom jugoistočne Europe u ovoj godini, objavljeno je iz tog magazina. ZABA je prema izboru magazina 'Finance Central Europe' ujedno i najbolja banka po veličini aktive i kapitala, kao i po bruto dobiti. Prema izboru magazina, u regiji jugoistočne Europe - koja uz Hrvatsku uključuje i Albaniju, BiH, Bugarsku, Grčku, Makedoniju, Rumunjsku, Sloveniju, Tursku i SiCG - ove je godine najbolja turska banka TC Ziraat Bankasi.

ZAGREB - Vlasnik američke korporacije Cortec Corporation Branko Mikšić donirao je danas 18 tisuća američkih dolara zagrebačkom Fakultetu strojarstva i brodogradnje. Prisjećajući se kako se upravo navršava 30 godina otkako je diplomirao na tom fakultetu i krenuo u Ameriku, Mikšić je izrazio nadu kako je njegova donacija početak vraćanja duga vlastitoj zemlji i čin zahvalnosti prema fakultetu. Boris Mikšić bit će kandidat za predsjednika Republike Hrvatske na sljedećim predsjedničkim izborima.

ZAGREB - U hrvatskom Jadranu u prvih pet mjeseci ove godine ostvarena su 84 kružna putovanja stranih brodova, što je 36 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine, a sva su kružna putovanja zabilježena na području Dubrovačko-neretvanske županije, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Od ukupnog broja kružnih putovanja stranih brodova 45 ih je došlo u razdoblju od siječnja do travnja, dok ih je u svibnju bilo 39. Iako je brodova bilo manje nego lani, broj putnika koji su na taj način ušli u Hrvatsku veći je 8,6 posto, odnosno bilo ih je 78.946.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙