FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ČAKOVEČKI MLINOVI OD SRIJEDE OTKUPLJUJU PŠENICU PO 1 KUNU ZA KG

ČAKOVEC, 12. srpnja 2004. (Hina) - Čakovečki mlinovi d.d. Čakovec odsrijede počinju otkupljivati pšenicu standardne kakvoće po jednu kunuza kilogram, izvijestio je danas direktor te mlinsko-pekarskeindustrije Stjepan Varga.
ČAKOVEC, 12. srpnja 2004. (Hina) - Čakovečki mlinovi d.d. Čakovec od srijede počinju otkupljivati pšenicu standardne kakvoće po jednu kunu za kilogram, izvijestio je danas direktor te mlinsko-pekarske industrije Stjepan Varga.

Standardna kakvoća podrazumijeva pšenicu s 13 posto vlage, hektolitarskom težinom 76 kg po hektolitru, uz dozvoljene primjese do 2 posto.

"I ove godine prvi u Hrvatskoj smo iznijeli konkretne uvjete otkupa te krušarice. U otkupnu cijenu od 1 kune za kilogram uračunat je i prijevoz do čakovečkog silosa", rekao je Varga. Dodao je da očekuje prinos od 4,5 do 5,5 tona pšenice po hektaru kao i da će Čakovečki mlinovi otkupiti sve ponuđene količine.

Skladišni kapacitet je oko 30.000 tona.

Navedeni uvjeti otkupa vrijede samo za fizičke osobe, dok pravne trebaju sklopiti poseban ugovor s Čakovečkim mlinovima.

Uprava jamči da će isplatu predane količina pšenice obaviti u roku od 15 dana od dana predaje, što je bio i slučaj minulih godina. Seljaci imaju i mogućnost predaje pšenice na polog, zaključno sa 31. kolovoza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙