FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BLAGI OPORAVAK DOLARA NA SVJETSKIM TRŽIŠTIMA

LONDON, 15. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Dolar se danas na svjetskimdeviznim tržištima nešto oporavio prema značajnijim svjetskimvalutama, budući se ulagačima vraća optimizam glede prognozi zaameričko gospodarstvo unatoč lošijima od očekivanih podataka o prometuu maloprodaji.
LONDON, 15. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Dolar se danas na svjetskim deviznim tržištima nešto oporavio prema značajnijim svjetskim valutama, budući se ulagačima vraća optimizam glede prognozi za američko gospodarstvo unatoč lošijima od očekivanih podataka o prometu u maloprodaji.

U takvim je okolnostima dolar ojačao 0,2 posto prema euru, koji trenutno iznosi 1,2344 dolara. I prema jenu je bio na približno istom dobitku, dosegnuvši 109,45 jena.

Dolar se tako uspio oporaviti od početnih gubitaka izazvanih objavom podatka o padu prometa u maloprodaji za 1,1 posto u lipnju, najvećem u zadnjih 16 mjeseci. Ulagači sada čekaju objavu indeksa proizvođačkih cijena, za koji vjeruju da će im dati više naznaka u pogledu budućeg kretanja američkih kamatnih stopa.

No analitičari drže da bi taj podatak trebao pokazati rast proizvođačkih cijena za više od dva posto da bi potaknuo očekivanja agresivnog porasta kamatnih stopa u SAD, čime bi američka valuta dobila na privlačnosti.

"Dolar dobiva poticaje na deviznim tržištima unatoč lošijem podatku iz američke maloprodaje", kazao je Derek Halpenny, ekonomist u banci Bank of Tokyo-Mitsubishi.

Euro danas gotovo nije zabilježio promjene u odnosu na jen, te trenutno iznosi 135,12 jena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙