FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DOLAR OJAČAO PREMA JENU PRED IZVJEŠĆE O ZAPOSLENOSTI U SAD-U

LONDON, 2. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Dolar je danas na svjetskimtržištima ojačao prema jenu, dok je prema euru ostao gotovonepromijenjen, kako su se tržišta pripremala za objavu ključnogpodatka o zaposlenosti u Sjedinjenim Državama u potrazi za novimsignalima glede budućnosti američkih kamatnih stopa.
LONDON, 2. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Dolar je danas na svjetskim tržištima ojačao prema jenu, dok je prema euru ostao gotovo nepromijenjen, kako su se tržišta pripremala za objavu ključnog podatka o zaposlenosti u Sjedinjenim Državama u potrazi za novim signalima glede budućnosti američkih kamatnih stopa.

Dolar je tako ostao gotovo nepromijenjen prema euru, koji trenutno stoji 1,2144 dolara. Prema jenu je, pak, ojačao 0,77 posto, na 108,99 jena.

Očekuje se da će američki podaci o zaposlenosti pokazati rast od 250 tisuća u lipnju, u usporedbi s rastom od 248 tisuća u svibnju. Nakon što je američka središnja banka Fed prije dva dana podigla ključnu kamatnu stopu za četvrtinu postotnog boda, na 1,25 posto, ti će podaci biti pažljivo analizirani u potrazi za novim smjernicama glede budućnosti kamatnih stopa najvećeg svjetskog gospodarstva.

"Tržišta će pažljivo pratiti podatke o zaposlenosti i sve druge podatke tijekom idućih nekoliko tjedana, u potrazi za nekim naznakama glede idućeg Fed-ovog podizanja kamatnih stopa", kaže Armin Mekelburg, valutni strateg u Hypovereinsbanku u Muenchenu. "Došlo je do dobitonosnih prodaja jena pred objavu podatka o zaposlenosti", dodao je.

Jen je tako, pored gubitaka u odnosu na dolar, oslabio oko 0,77 posto prema euru, koji trenutno iznosi 132,37 jena. Njegovo slabljenje potaknuo je danas pad cijena dionica na Tokijskoj burzi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙