FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JEN OSLABIO, OSTALE VALUTE BEZ VEĆIH PROMJENA PRED ODLUKU FED-A

LONDON, 29. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Jen je danas na svjetskimtržištima oslabio prema dolaru, nakon objave slabijeg od očekivanograsta japanske industrijske proizvodnje, dok ostale važnije svjetskevalute nisu zabilježile veće promjene pred očekivano podizanjeameričkih kamatnih stopa.
LONDON, 29. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Jen je danas na svjetskim tržištima oslabio prema dolaru, nakon objave slabijeg od očekivanog rasta japanske industrijske proizvodnje, dok ostale važnije svjetske valute nisu zabilježile veće promjene pred očekivano podizanje američkih kamatnih stopa.

U takvim je okolnostima jen oslabio nekih 0,5 posto prema dolaru, koji trenutno iznosi 108,65 jena. Na gubitku je bio i prema euru, u visini nekih 0,4 posto, te trenutno iznosi 132,1 jen za euro.

Slabljenje jena izazvao je podatak o rastu industrijske proizvodnje u Japanu u svibnju za svega 0,5 posto u odnosu na mjesec ranije. Takav je podatak poslužio kao prikladan izgovor onima koji su kupovali jen uslijed rasta optimizma glede japanskog oporavka da ubilježe profite i uzmu predah, posebice pred sutrašnju dugo očekivanu odluku Fed-a o kamatnim stopama.

"Japanski je podatak slab, a svi čekaju odluku Fed-a. Moj je dojam da Fed preferira onu opciju da podigne kamatne stope, ali da ne uznemiri tržišta. Vjerojatno će kazati da su predani obuzdavanju inflatornih pritisaka, no da će podizanje kamatnih stopa u idućih nekoliko mjeseci biti postupno", kazala je valutna analitičarka Mary Davis, iz Credit Suisse First Boston.

Euro je danas blago oslabio prema dolaru i trenutno stoji 1,2156 dolara. Od značajnijih ovotjednih događaja u eurozoni je sastanak Europske središnje banke (ECB), no ne očekuju se promjene kamatnih stopa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙